Sobre la jornada de documentació a Palamós

  • Foto de mar
  • 20.10.2015

El passat 1 d’octubre es va celebrar a Palamós la V Jornada de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Aquesta edició, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona amb la col·laboració del Museu de la Pesca de Palamós, estava dedicada a la documentació de col·leccions de museus.

Inicis en els treballs sobre classificació en l’arxiu fotogràfic del Museu Marítim,
amb l’auxiliar Montserrat Wangüemert. 1938. Autor: Ribera. NI657F

La jornada va ser molt interessant i varem poder compartir unes experiències molt enriquidores. Entre elles destacaria la ponència de Montserrat Prats, estudiant de doctorat, de la VU University d’Amsterdam, que va exposar unes iniciatives de treball col.laboratiu en l’àmbit de la documentació patrimonial que estan funcionant molt bé en alguns països gràcies a la tasca dels voluntaris. Val la pena reflexionar sobre aquestes vies de col.laboració, cada vegada més habituals en els museus.

Les intervencions dels ponents estan disponibles en aquest enllaç. Entre elles, l’experiència del Grup de Fotografia a museus i arxius que varem presentar, fent un avançament del que es tractarà en la III Jornada de fotografia a museus, arxius i biblioteques del proper 4 de novembre a l’MMB.

Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora.
Arxiu Fotogràfic Museu Marítim de Barcelona

Enllaços relacionats:

Tens fotografíes sobre…?
Estat de la qüestió: MuseumPlus foto
III Jornada de fotografía a museus, arxius i biblioteques
Jornada de documentació de col.leccions a museus (Palamós)
II Jornada de fotografía a museus i arxius – conclusions

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí