Primer curs d’iniciació a la fotografia en el medi marí per a joves

  • Foto de mar
  • 22.06.2012
El Museu Marítim de Barcelona organitza, del 26 al 29 de juny, el Curs d’iniciació a la fotografia en el medi marí per a joves, que s’inclou dins el conjunt de cursos i tallers de fotografia organitzats per l’Arxiu Fotogràfic sota el títol Instantànies de mar.

Aquest curs, destinat a joves de 12 a 16 anys, té com objectiu conèixer l’equip fotogràfic, quines mesures de seguretat s’han d’adoptar per a protegir l’equip i al mateix fotògraf i quines són les possibilitats compositives de la fotografia quan ens trobem al mar.
Les sessions seran impartides, novament, per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica, i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan al Museu i les classes de mar, pràctiques, es faran a bord del pailebot Santa Eulàlia.
Les places són limitades i per a formalitzar la inscripció caldrà adreçar-se al web del Museu Marítim, a l’apartat d’Activitats. Com és un curs d’iniciació, no cal tenir coneixements previs de fotografia
PROGRAMA
Dimarts 26 de juny, 11-14h
Benvinguts al mar! : Composició d’una imatge; concepte d’equilibri, harmonia, enquadrament en fotografia de mar. Aplicació de les regles de composició en la fotografia de mar.
Dimecres 27 de juny, 11-14h
Aprèn a veure: Dificultats del medi marí. Visionat de les imatges. Processament d’imatges digitals.
Dijous 28 de juny, 10-13h
Sortida a mar a bord del pailebot Santa Eulàlia: Comportament a bord.  Control de situacions de llum. Anàlisi de riscos. Exercicis de composició.
Divendres 29 de juny, 11-14h
Anàlisis i conclusions: Anàlisi de les imatges obtingudes durant la sortida a mar. Selecció de les millors imatges. Conclusions.
Preu: 100 euros (IVA inclòs)
Per a poder desenvolupar aquest Curs hem comptat amb la col•laboració de la Federació Catalana de Vela i de Casanova Fotografia.
Si voleu veure algunes de les fotografies fetes pels participants d’altres cursos i tallers de fotografia, podeu anar a l’àlbum monogràfic creat al Flickr.

Si esteu interessats en rebre informació sobre les activitats i cursos desenvolupats per l’Arxiu Fotogràfic del Museu, podeu adreçar-vos, per correu electrònic, a la Sílvia Dahl

Post escrit per Dolors Bernal-Centre de Documentació Marítima MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí