Jornada de Documentació de col.leccions de museus (Palamós)

  • Foto de mar
  • 14.09.2015

El proper 1 d’octubre es celebra  la V Jornada de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Aquesta edició, organitzada per el Museu Marítim de Barcelona amb la col·laboració del Museu de la Pesca de Palamós, està dedicada a la documentació de col·leccions de museus, una tasca laboriosa i poc visible però molt necessària per a accedir a les col·leccions patrimonials dels museus del nostre país, malgrat que sovint es realitza amb pocs recursos.

En representació del Grup de Fotografia a museus i arxius, Laia Foix (IEFC) i jo mateixa hi participarem per a compartir l’experiència de quasi 4 anys de treball en la creació de la Categoria Fotografia a MuseumPlus i, després, la primera fase d’un tesaurus sobre procediments i degradacions de l’artefacte fotogràfic. Estem sincerament molt agraïts per la invitació a participar en aquesta jornada que, a més serà un preàmbul que permetrà esmentar l’últim projecte del Grup: el proper 4 de novembre el Museu Marítim de Barcelona organitza la III Jornada de fotografia a museus, arxius i biblioteques, on entre altres qüestions, es presentarà aquest tesaurus. Però ja donarem difusió en breu!

L’esforç per organitzar trobades singulars com aquesta és d’agrair i, sens dubte, ens beneficien a tots: enriqueixen el treball dels tècnics per a millorar el servei als usuaris.

Aquí teniu el programa de la V Jornada de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Serà una molt bona excusa per a visitar el Museu de la Pesca de Palamós.

Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora
Arxiu Fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí