El Daguerre de Sants

  • Foto de mar
  • 08.04.2013
En aquest post, ens prenem la llicència d’allunyar-nos una mica de la temàtica específica de mar per una bona “causa fotogràfica”. Volem posar de manifest l’excel·lent labor que estan fent els companys de l’Associació Fotoconnexió que, en aquesta ocasió, estan treballant en el projecte de salvaguarda del quasi centenari estudi fotogràfic El Daguerre de Sants, un taller emblemàtic en el retrat barceloní que encara conserva l’edifici, sense haver patit unes transformacions rellevants.
Disseny del cartell: Clara Magadán
Per a recolzar la protecció i coneixement d’aquest estudi, Fotoconnexió està treballant en la confecció d’una exposició fotogràfica a partir d’un treball de recerca iniciat fa més de dos anys, i amb la voluntat de fer molt participatiu el barri de Sants en la recollida de fotografies sortides d’aquest taller. Es preveu que la inauguració El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri sigui realitat el proper mes octubre en la sala d’exposicions de les Cotxeres de Sants. Per a fer possible aquest projecte, han impulsat una campanya que ajudi en el seu finançament, amb l’apadrinament per part de tots els simpatitzants i persones sensibles pel patrimoni fotogràfic. Les aportacions són de 10 a 60 euros.
Iniciatives com aquesta ens recorden que el patrimoni fotogràfic és cosa de tots i per a tots: tenim motius per a gaudir-lo però també per a protegir-lo en la mesura de les nostres inquietuds i possibilitats.

Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic-
Centre de Documentació de l’MMB

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí