Busquem imatges dels Talleres Nuevo Vulcano

  • Foto de mar
  • 04.04.2017
No és casualitat que la invenció de la fotografia coincideixi amb una etapa de profunda transformació en la industria naval. En el decurs del XIX es succeeixen tot un seguit d’invents que dotaran d’una gran modernitat a la societat. La construcció de vaixells de ferro i la propulsió a vapor a mitjans del XIX, a Catalunya, serà un avenç tecnològic de primer ordre.
Barcelona, ca 1928. MMB 29115F 
Des de fa uns anys, estem prioritzant el rescat de la història d’algunes institucions singulars del país a fi de preservar la memòria de les empreses vinculades al mar. Entre elles, els Talleres Nuevo Vulcano, dels quals, en aquests moments, s’està treballant en l’elaboració d’un llibre sobre la seva (poc coneguda) història, i el paper de la construcció naval i el manteniment de vaixells a Barcelona. Per aquesta raó, ara especialment, estem buscant fotografies que ajudin a documentar la trajectòria d’aquesta factoria.
Conservem un material inèdit d’una part del fons que vàrem ingressar per donació l’any 2009. Entre elles, fotografies en paper B/N i color que documenten les instal·lacions i alguns dels vaixells que s’hi van reparar. Però és insuficient i ens cal més material gràfic per escriure la seva història.
Construcció de l’edifici nou dels tallers de Nuevo Vulcano.
 1928. MMB 30597F
Fals codast col·locat sobre el marbre de forja dels Talleres Nuevo Vulcano.
MMB 30603F
Estaríem molt agraïts si ens podeu ajudar a localitzar fotografies d’aquests tallers (infraestructura, exteriors, interiors, treballadors, maquinària, vaixells, etc.), i també sobre altres tallers, drassanes i fàbriques de construcció naval. Podeu contactar a través d’aquest email.
Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora 
Arxiu fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona
Comparteix aquest post: http://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2017/04/busquem-imatges-dels-talleres-nuevo.html
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí