Propostes en línia pel Dia Internacional dels Museus 2020

  • El museu
  • 15.05.2020

Us presentem les activitats del Museu Marítim en el marc del Dia Internacional dels Museus 2020. De manera excepcional i a tenor del context de confinament pel Covid19, enguany les celebrarem virtualment. Trobareu un ventall d’activitats adreçades a tots els públics, amb la voluntat d’acompanyar tothom i oferir entreteniment i cultura amb el fil conductor comú de “Museus per la igualtat. Diversitat i inclusió”. 

 

Dos relats de la Blanca Aurora

Us expliquem en aquest vídeo la història del mascaró de la Blanca Aurora. Una talla de 1848 que representa Maria, la filla del capità i armador Silvestre Parés. I ho fem unint dos relats: l’acadèmic i el lúdic, posant l’accent en la relació de la dona i la mar. Disponible a partir del dissabte 16 de maig.

ACCEDEIX AL VÍDEO

 

Estudis 23: Les dones i la mar

Obrim en línia una nova publicació del catàleg de llibres d’Història i Patrimoni del Museu: “Les dones i el mar”, d’Eulàlia Torra i Eliseu Carbonell, editat a la col·lecció Estudis l’any 2015. Una recerca inèdita sobre el paper que històricament han tingut les dones en la comunitat del litoral català.

MÉS INFORMACIÓ

 

Marató Museum Quiz

Des del dissabte 16 de març i fins al dilluns 18 de maig, tothom podreu jugar de nou als quiz elaborats per una cinquantena de museus catalans durant el confinament. A través del web podreu tornar a posar a prova els vostres coneixements en una vintena de jocs en línia adreçats a públic familiar i adult.

ACCÉS AL WEB 

 

Contes virtuals “Petites històries, grans dones”

Nou museus us oferim una col·lecció de vídeo-contes infantils entorn a la vida i l’obra de nou dones rellevants de la ciència, les arts i els oficis. Entre el dissabte 23 i el diumenge 31 de maig, cada dia a les 12h., us narrarem una nova història per descobrir vides apassionats d’una manera divertida.

MÉS INFORMACIÓ

 

Navega per la infància

Recuperem aquest videoclip, protagonitzat per un grup d’infants a bord de les embarcacions del Museu i de la Facultat Nàutica de Barcelona, amb el suport dels voluntaris del Museu i al 2019. Una iniciativa del projecte Invulnerables per a la lluita contra la pobresa infantil amb el suport del Museu.

ACCÉS AL VIDEO

 

Museu virtual

Malgrat que el confinament manté el Museu tancat al públic, en ocasió del Dia Internacional dels Museus us recordem, un cop més, que podeu fer recorreguts per les exposicions temporals i permanents del museu o aprofundir en alguna de les peces de les col·leccions de manera virtual, des del sofà de casa.

MÉS INFORMACIÓ

 

Els objectes parlen

La Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana proposa una activitat a les xarxes socials. Cada dia, un dels 11 museus explicarà un objecte de la seva col•lecció i en convidarà a un altre a fer-ho, s’establint un diàleg de coincidències, analogies, relacions i simpaties. El resultat final permetrà seguir escoltant les històries dels objectes a través d’un conte, d’una exposició virtual o d’una infografia al nostre web i xarxes socials amb el hashtag #elsobjectesparlen.

#XarxadeMuseusMaritims

INSTAGRAM XARXA DE MUSEUS

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí