Sant Jordi des de casa

  • El museu
  • 22.04.2020

Des del Museu Marítim de Barcelona volem aportar el nostre petit gra de sorra per fer-vos més amena aquesta Diada on la Rosa i el Llibre segueixen sent els grans protagonistes. És per això que us proposem diferents maneres de viure aquest Sant Jordi des de casa. Que l’estima pels llibres no s’aturi !

#MUSEUMQUIZACASA ESPECIAL SANT JORDI
Dijous 23 d’abril dediquem el #MuseumQuizaCasa #Familiar a la literatura de mar i de ciències, amb un especial que hem preparat conjuntament el Museu Maritim de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Personatges, Autors, Títols, indrets, trames… Tot hi té cabuda!
www.museumquizacasa.org

UN CÒMIC PER ALS PETITS DE CASA
Us oferim en obert el còmic “La Síilvia viatja al fons del mar ” a través del qual els nois i noies podran fer un viatge imaginari per les profunditats de la mar i descobrir la fauna marina que hi habita. Enllaç al còmic

RECOMANEM LLIBRES I MÉS LLIBRES
Des de la Biblioteca del Museu Marítim venim impulsant un Club de Lectura, on compartim la passió pels llibres amb tothom. Aprofitem la Diada de Sant Jordi per refrescar-vos els llibres que han estat protagonista en aquest espai literari (o ho seran properament). Us adjuntem els dossiers de lectura que elaborem per acompanyar les sessions presencials del Club de Lectura a la Biblioteca. També us animem a seguir i participar en el Facebook de la Biblioteca.

L’Illa del Tresor, de Robert Louis Stevenson
Jim Hawkins descobreix el mapa d’una illa del Carib, amagat dins del bagul d’un vell pirata que s’havia hostatjat a la fonda dels seus pares. Resultarà ser el mapa d’un tresor. Un clàssic de les novel·les d’aventures.
Enllaç al dossier de lectura

L’Illa del dia abans, d’Umberto Eco
Retrat sobre Roberto de la Grive i el seu temps. Ell és l’únic supervivent del naufragi de l’Amarilli a l’oceà Pacífi c, l’any 1643. Roberto “cau”, agafat a una fusta, dins la coberta d’una urca holandesa deshabitada, la Daphne. Sorprenentment veu que està sol en un vaixell ple de queviures que sembla que hagi estat abandonat a corre-cuita. I enllà albira una illa que també sembla deserta i inassolible perquè no sap nedar. Una triple solitud: de la mar, de l’illa i de la nau.
Enllaç al dossier de lectura

El Barri del Sorral, de la Begoña Garcia Carterón
Narració cronològica, lineal en el temps, d’uns fets ocorreguts a mitjans del segle XVIII a la Barcelona arran de mar, fora muralles. Una zona que en aquest moment veurà néixer un nou barri, la Barceloneta.
Enllaç al dossier de lectura

Negra memòria, de Mireia Vancells
Una novel·la històrica d’aventures, en la que el somni de fer les Amèriques amaga terribles secrets.
Enllaç al dossier de lectura

LLIBRES SOBRE HISTÒRIA I PATRIMONI MARÍTIM
Durant la setmana de Sant Jordi el Museu Maritim edita en obert tres publicacions sobre història de les Drassanes Reials de la col·lecció Estudis. Una bona oportunitat per descobrir les Drassanes com a motor econòmic, centre tecnològic, espai de poder o lloc de prestigi.
https://www.mmb.cat/visita/descobreix/les-drassanes/

Bona lectura a tothom!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí