L’MMB celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus 2019

  • El museu
  • 15.05.2019

El proper dissabte 18 de maig celebrarem el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb una jornada de portes obertes de les 10.00 h del matí i fins a les 01.00 h de la matinada. A més de l’accés lliure i gratuït a totes les exposicions, el públic visitant podrà gaudir d’una programació musical amb més de 250 músics que ompliran de sonoritat les naus del conjunt monumental de Les Drassanes Reials. Es tracta d’agrupacions musicals provinents del districte de Ciutat Vella: el Cor Drassanes i les agrupacions musicals de l’Escola de Músics i JPC del Raval.

El públic visitant podrà conèixer les dues noves exposicions que completen la museografia de l’MMB, Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana i Les Sorres X. Un vaixell medieval , i que permeten resseguir el relat de la marina catalana des del segle XIII fins al segle XX. Serà també una bona oportunitat per visitar les exposicions temporals que finalitzen les properes setmanes: Antoni Benaiges. El mestre que va prometre la mar i Port, territori de frontera.

Aquest mateix dia el Museu tornarà a exposar la rèplica de l’Ictineo I que presideix el Jardí del Museu i que recentment s’ha restaurat en uns tallers del Port Olímpic. Es tracta d’una rèplica del famós submergible construït per Narcís Monturiol realitzada l’any 1993 per al rodatge de la pel·lícula de Francesc Bellumunt Monturiol, el senyor del mar a partir dels plànols existents al Museu.

Finalment, l’MMB s’incorpora a partir del 18 de maig a la plataforma Google Arts & Culture, el que permet explorar en alta resolució el fons patrimonial del Museu des de qualsevol dispositiu electrònic. El fons del Museu present al Google Arts & Culture inclou 112 pintures, fotografies, instruments de navegació, models i peces de vaixells i d’altres objectes simbòlics. La plataforma inclou 3 àlbums o col·leccions temàtiques amb una desena de peces reproduïdes en alta resolució a través de Gigafotos. La resta del peces es mostren a través de fotografies i fitxes descriptives.

 

TARDA DE CONCERTS

19 – 20 h: Coral de l’Escola de Músics i JPC del Raval

20 h: Cor Drassanes. Entre l’amor i la mort, cançons de Lluís Llach harmonitzades per Óscar Peñarroya

20 – 20.30h: Coral de l’Escola de Músics i JPC del Raval

21h: Cor Drassanes. Entre l’amor i la mort, cançons de Lluís Llach harmonitzades per Óscar Peñarroya

22h: Orquestra Simfònica de l’Escola de Músics i JPC del Raval

22.30h: Combos de l’Escola de Músics i JPC del Raval

23h: Ravals Band

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí