Records del mes de juny. Les persones

  • Biblioteca
  • 10.07.2018
Señales

Els 4 millors aspectes del mes de juny a la biblioteca tenen com a protagonistes persones.

1 Els alumnes d’ESO del Col·legi Lestonnac de Tarragona.

És ben cert que els alumnes d’ESO només necessiten motivació per engrescar-se i ser actius. Els que ens van visitar tenen unes professores que els han despertat l’interès per la literatura. Aquests nois i noies són membres d’un Club de lectura extraescolar que es reuneix al migdia. Aquest any l’han centrat en el mar i, com a cloenda, han vingut a veure els llibres antics de la Biblioteca.

La fotografia del llibre de banderes de la capçalera és feta per ells. En van fer un munt i varen adreçar-me preguntes molt interessants.

Visita. El llibre antic

2. L’escriptor i periodista holandès Toine Heijmans.

Molt amable i simpàtic ens va dedicar un exemplar del llibre En el mar que va presentar al Museu amb motiu de la primera edició en castellà.

Toine Heijmans

Sorprenia la seva modèstia, la seva timidesa, no s’acaba d’acostumar a respondre preguntes ja que fins fa poc era ell qui les feia. Ens va explicar que les enormes dunes del Marroc van inspirar-li la novel·la, recorda com la seva filla s’allunyava pel desert i tant la veia dalt d’una duna com desaparexia, en aquella sorra Heijmans hi va veure el balanceig de les ones anant i venint, pujant i baixant.

El protagonista està immers en una crisi personal i necessita tallar amb tot, fusionar-se amb el mar per tal de reflexionar sobre la seva vida.

A Heijmans li encanta navegar, té un petit veler i li agrada escriure bressolat pel moviment del vaixell.

Però el mar allibera? “No, -respon Heijmans- el millor és sentir-te lliure amb la pròpia feina i la pròpia vida”.

3. Els lectors generosos i sol·lícits.

Fa un mes els Amics del Museu van fer donació d’una agulla nàutica. Des de llavors és a sobre de la tauleta rodona de la biblioteca. Uns usuaris que treballen molt bé la fusta van veure que faltava un suport perquè l’agulla descansés correctament. I, generosament, es van oferir a fer-li un suport de fusta.

4. Els usuaris que heu vingut aquest mes

Sí, en general. Perquè m’encanta la vostra actitud en el moment de oferir-vos un llibre, una informació o una pista, perquè ho mireu il·lusionats. L’encert provoca un sentiment de felicitat impagable.

Gràcies!

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí