Nova etapa de la revista Argo

  • El museu
  • 05.07.2018

El Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de Sàpiens Publicacions, reedita la revista Argo dedicada a la divulgació de la cultura i el patrimoni marítims. Una bona notícia pel sector editorial en català i de l’àmbit marítim de la Mediterrània en especial. Una revista amb vocació divulgativa adreçada al públic en general i persones afeccionades a la mar.


La pesca marítima a Catalunya

El primer número de la revista està dedicat al sector de la pesca marítima a Catalunya, amb una monografia especial que sota el nom de “As de Guia” inclou  quatre peces: el reportatge “La transformació de la pesca marítima a Catalunya“, una entrevista a Joan Lluís Alegret, doctor en Antropologia i director de la Càtedra d’Estudis Marítims, el reportatge “El marge continental català” sobre el patrimoni natural del litoral del marge continental català, i el reportatge “Els pescadors de la Barceloneta“.

La revista també dedica un ampli reportatge a la crisi migratòria, sota el títol de “El crim que no cessa. Catàstrofe al Mediterrani“.  També hi trobareu una entrevista a Dolors Vaqué, doctora en Ciències Biològiques i investigadora del CSIC. Argo també inclou articles divulgatius de museus marítims arreu del món, com ara El Museu Marítim de Dinamarca i peces divulgatives de personatges històrics , com l’article “Narcís Monturiol. Un geni entre la utopia i la realitat“.  Completen la proposta editorial articles dels museus integrants de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana (Museu de les Terres de l’Ebre  i Atelier des Barques a Paulilles, França), una proposta turística per la costa gironina a “Un camí de sensacions a Palamós“, i receptes de cuina amb productes de la mar.

Argo va néixer l’any 2008 com a contribució a la posada en valor del patrimoni i la cultura marítims, impulsant el seu estudi, conservació i difusió, així com a punt de trobada i element vertebrador de les entitats, organitzacions i museus dedicats a la difusió de la cultura marítima. La capçalera fa referència al nom del mític vaixell que tenia el do de la parla – construït per Argos per a Jasson. Durant els anys 2008-2012 es van editar fins a 12 números, en el que va constituir la primera etapa de la revista. Per motius econòmics es va interrompre la seva publicació, que ara es reprèn amb el mateix esperit d’obertura i extensió de la cultura marítima a tots els públics.

Podeu adquirir la revista Argo a la botiga del Museu Marítim de Barcelona, al Museu de la Pesca i en llibreries d’arreu de Catalunya.
També podeu subscriure-us online i rebre-la directament per correu postal. Cliqueu en aquest enllaç per a subscripcions
Per a més informació contacteu amb subscripcions@ad-lante.com o bé al telèfon 902 090 869.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí