Un nou tresor ha aparegut a l’arxiu del Museu Marítim

  • Patrimoni
  • 28.12.2022
Titanic on the ride over the Atlantic

La troballa demostra que el Titànic no tenia preferència.

Quan ja han passat 110 anys del naufragi més famós de la història, la polèmica i les interpretacions conspiranòides sobre l’enfonsament del Titànic continuen.

Fa pocs dies, una conservadora del Museu Marítim de Barcelona va trobar en el seu arxiu un document que demostra que va ser el vaixell anglès el causant de la tragèdia, en no respectar la prioritat que han de cedir els vaixells de motor amb els que no en tenen. L’impacte amb l’iceberg va provocar l’enfonsament del vaixell i una tragèdia humana sense precedents, però el document trobat a l’arxiu del Museu Marítim demostra que la causa de l’accident no la va tenir el bloc de gel. Es tracta del comunicat d’accident original que va fer el pèrit de la companyia asseguradora, i amb testimonis i croquis de les rutes seguides per tots dos, demostra que va ser el vaixell, i no l’iceberg, el que va provocar la col·lisió.

L’islandès Eymundur Magnusson, president de l’Associació per a la Protecció de l’Àrtic (APROTAR), s’ha proposat anar més enllà, en plantejar-se denunciar a la naviliera del Titànic pels danys i prejudicis, sobretot morals, que va patir l’iceberg. “Tothom parla del naufragi, de les víctimes, etcètera, però ningú no se’n recorda del pobre iceberg, que a més de tenir preferència, ja que no duia motor, va quedar molt malmès per l’impacte, i molt afectat per la tragèdia i pel paper de “dolent” que durant més de 100 anys ha hagut de suportar”.

Accedeix a la notícia:

Per a més informació, accediu a aquest enllaç.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí