Exposició fotogràfica La Barceloneta de la Postguerra

  • Foto de mar
  • 17.09.2012
El proper 17 de setembre s’inaugura l’exposició La Barceloneta de la Postguerra. 1939-1959. Quincoces i Companyia, un àlbum de fotos en la Casa de la Barceloneta 1761.
Cartell de l’exposició
Segons paraules del fotògraf i conservador de fotografia, Pep Parer: “És una exposició organitzada per l’Associació Cultural la Fraternitat-Barceloneta amb l’intent de recuperar la memòria del barri a través de les fotografies d’àlbums i col·leccions d’imatges de persones vinculades a la Barceloneta, fent partícips als veïns en aquesta tasca i animant-los a valorar la seva pròpia història. Aquesta exposició no és només un recull de fotos. S’ha intentat recuperar tota la informació d’aquests materials documentant les imatges, reconeixent personatges, datant fets significatius, localitzant espais… I això ha estat possible amb la col·laboració i l’entusiasme de molta gent que ens ha ajudat”.
L’exposició es podrà visitar a partir del 17 de setembre fins el 17 d’octubre, de 6 a 21h, en un edifici construït en un barri molt lligat als afers mariners de la ciutat i que és una mostra del model arquitectònic i urbanístic de la Barceloneta.
Recomanem que us apropeu a contemplar un conjunt de fotografies immerses en un ambient mariner on prenen protagonisme la gent de la Barceloneta, la platja i el port. El valor visual està garantit no sols per la creativitat dels autors, entre els que ressalta Joan Quincoces, sinó també pel tractament rebut per part de Pep Parer en la digitalització i preparació expositiva de totes les fotografies. Així mateix, l’esforç en documentar aquest material li atorga una riquesa dels continguts que ajuden a entendre millor els difícils anys de Postguerra viscuts en aquest barri barceloní.

Post escrit per Silvia Dahl- Arxiu Fotogràfic
Centre de Documentació de l’MMB
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí