Vaixells a Port: trobada de vaixells històrics al Port de Barcelona

  • El museu
  • 16.03.2018
En commemoració del centenari del pailebot Santa Eulàlia, vaixells històrics de la flota catalana i espectaculars embarcacions de vela de gran eslora recalaran el Port de Barcelona del 23 al 25 de març. El motiu de la trobada Vaixells a Port és retre homenatge i reconèixer la vàlua del Santa Eulàlia en la recuperació de la memòria històrica de la navegació, així com apropar a la ciutadania el patrimoni naval històric.

Dissabte 24 de març romandran amarrats al Port de Barcelona tres grans bucs que naveguen per aigües internacionals: el Shtandart, una rèplica de la primera fragata russa construïda al segle XVIII per ordre del tsar Pere I el Gran; el buc-escola Kruzhenstern de l’armada russa, considerat el segon veler més gran del món; i la fragata Hermione, una rèplica de la fragata de l’armada francesa que al 1780 es va unir a la lluita per la independència dels EUA sota el comandament de La Fayette. També s’instal·laran al Port i es podran visitar el quetx Ciutat de Badalona,  i altres embarcacions de la flota del Museu Marítim de Barcelona: el iot Far Barceloneta i el llagut mallorquí Far Formenteraembarcacions representatives de la navegació a les costes catalanes. El llagut d’esbarjo Patapum i el llagut d’encesa Lola també es podran veure amarrades al Moll.

Les embarcacions visitables es podran visitar la tarda de divendres i dissabte (de 16 a 19 h), i el matí de dissabte (de 10.30 h a 14 h) i diumenge (de 10 h a 12 h).

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí