Presentació del programa commemoratiu del centenari del pailebot Santa Eulàlia

  • El museu
  • 16.03.2018

En motiu del centenari del pailebot Santa Eulàlia, el Museu Marítim de Barcelona organitza un programa commemoratiu entre els mesos de març de 2018 i febrer de 2019. Al llarg de tot l’any el Santa Eulàlia rebrà la visita a Barcelona de vaixells d’arreu del món i de destacades embarcacions de la flota catalana, navegarà per assistir als festivals marítims més rellevants de la Mediterrània i serà objecte d’activitats divulgatives, com ara una exposició monogràfica, xerrades i altres propostes adreçades a tots els públics. Al juny està prevista una gran celebració ciutadana al Port de Barcelona per commemorar l’aniversari de l’embarcació. Al 2019, la Festa Major de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, clourà  els actes de celebració del centenari del pailebot.

L’aniversari dels 100 anys del pailebot Santa Eulàlia, un dels velers més antics en actiu a la Mediterrània, és un fet del tot extraordinari. Són pocs els vaixells arreu del món que hagin assolit aquesta fita, i en l’àmbit de la Mediterrània encara més. Amb els actes de commemoració el Museu Marítim de Barcelona vol retre homenatge a l’embarcació insígnia del museu, un dels símbols inequívocs de la ciutat de Barcelona, i exemple del patrimoni flotant del nostre país.

La presidenta de la Diputació de Barcelona i del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, Mercè Conesa, i el director general del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet, van presidir la presentació oficial dels actes de commemoració del centenari del pailebot Santa Eulàlia, el passat dilluns 26 de febrer, al vestíbul de l’MMB.

Aquí trobareu el programa detallat de les activitats previstes

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí