RETRATS DE VAIXELLS, UNA EXPOSICIÓ MÉS ACCESSIBLE

  • El museu
  • 11.12.2023

L’exposició “Retrats de vaixells” organitzada pel Museu Marítim mostra l’evolució d’aquest gènere des del segle XIX fins els “shipspotters”. Els avenços tecnològics han modificat les tècniques de representació dels vaixells però també els canvis socials, doncs, al llarg dels anys, ha canviat qui fa l’encàrrec, el motiu per fer el retrat, el perfil del l’autor o la manera de difondre les imatges dels vaixells.

Les obres exhibides pertanyen a les col·leccions de l’MMB i ens permeten esbrinar com s’han representat els vaixells, quina és la seva història, els autors més destacats en aquesta disciplina artística i la seva importància com a font d’informació en la història de la navegació.

Per fer accessible l’exposició a persones amb discapacitat visual, s’han incorporat recursos sensorials i textos en grans caràcters i Braille.

Pel que fa als recursos sensorials,  s’ha seleccionat l’obra més representativa de cadascuna de les tècniques de retrats de vaixells i diferents tipologies de vaixells per a reproduir-les en relleu, juntament amb la seva descripció en Braille:

Per compartir l’admiració i el reconeixement dels retrats de vaixells i donar a conèixer els fons de l’MMB, s’organitzen visites guiades per a persones  amb discapacitat,  gent gran  i altres col·lectius.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí