L’exposició Les Sorres X rep el premi Selecció Emporia 2019 d’arquitectura efímera

  • El museu
  • 10.03.2020

L’exposició Les Sorres X. Un vaixell medieval que s’exhibeix al Museu Marítim de Barcelona ha rebut el premi “Selecció Emporia” en la categoria de “millor muntatge d’una exposició efímera no itinerant” en el marc dels premis “Emporia” d’arquitectura efímera.

Les Sorres X. Un vaixell medieval es va obrir al públic al febrer de 2019, a les Naus Drassanes del Museu Marítim de Barcelona. La mostra és una ocasió única per contemplar les restes d’una barca medieval localitzada al 1990 prop de l’actual Canal Olímpic (Castelldefels, Barcelona), durant la construcció d’aquesta instal·lació esportiva pels Jocs Olímpics de 1992. Es tracta d’una embarcació dedicada al transport de mercaderies per la costa Mediterrània, i és una de les poques de les que se’n té coneixement a l’actualitat.

El projecte arquitectònic de l’estudi Rocamora Arquitectura  situa el vaixell medieval sobre un llit de grava exposant-lo tal i com es va excavar als anys 90. A partir de xapes metàl·liques de 15 mm, se simulen les ones de la mar entorn a la barca i es delimiten vitrines d’exposició complementàries. Properes al vaixell medieval, el Museu exposa dues embarcacions més recents que permeten establir similituds entre la construcció naval al segle XIV i als segles XIX-XX.

Els premis Emporia, organitzats pel Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya i Veredictas Internacional, assenyalen aspectes constructius i de comunicació en arquitectura efímera, com ara la relació de l’espai amb l’ús, la relació entre la decoració i els valors de la marca, les millors solucions tècniques, la creativitat o el respecte pel medi ambient. La novena edició dels Premis Emporia  va premiar projectes en les 15 categories d’aquest guardó: exposició efímera no itinerant, innovació en arquitectura efímera, millor il·luminació d’espai efímer, millor disseny d’estand, millor construcció d’esdeveniments, o millor decoració d’esdeveniments, entre d’altres.  El premi Emporia d’Or en la categoria de “millor muntatge d’una exposició efímera no itinerant” va ser per al projecte “Showroom 360º de BoMa Estudi.

Més informació dels premis Emporia 2019

Passeja per l’exposició a vol d’ocell

Foto: Cabrera Photo.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí