El pailebot Santa Eulàlia participa al Festival Palamós Terra de Mar 2019

  • El museu
  • 06.05.2019

Els dies 11 i 12 de maig el pailebot Santa Eulàlia participa al Festival Palamós Terra de Mar 2019 amb jornades de portes obertes en el marc de l’activitat  Embarcacions visitables inclosa al programa d’aquest tradicional festival marítim. El Festival Palamós Terra de Mar 2019 és una de les cites més importants de la costa Mediterrània, aquest any dedicat al comerç de cabotatge a la Mediterrània. La població marítima ret així homenatge al passat mariner i recorda la importància del port de Palamós com a punt estratègic en l’intercanvi de mercaderies procedents de la Mediterrània i d’arreu del món.

A més del pailebot Santa Eulàlia, d’altres embarcacions visitables són la Gacela i la Estrella Pola, l’extensió a l’aigua del Museu de la Pesca, el Salvamar Sirius, vaixell de Salvament Marítim de 20 metres d’eslora destinat al rescat i la lluita contra la contaminació marina, el Remolcador “Paris” dedicat al suport en les maniobres dels grans vaixells dins del port, el quetx Ciutat Badalona, antic vaixell de cabotatge recuperat per a la difusió de la navegació tradicional per la Mediterrània, així com diverses embarcacions de pesca d’arrossegament del port de Palamós dedicades a la captura de la Gamba de Palamós.

El programa del Festival Palamós Terra de Mar 2019 inclou navegacions durant tot el cap de setmana pel front litoral per descobrir el paisatge de Palamós a bord d’embarcacions clàssiques i modernes, visites a l’exposició Navegants d’Aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats, tallers participatius per a nenes i nens, activitats esportives, tasts i degustacions gastronòmiques, una exposició de maquinària dels estibadors, un joc de pistes per la població o Palamós Escape, visites guiades a l’Espai del Peix amb tastet, o la IV Travessa Popular de Natació Badia de Palamós, entre d’altres. Durant tot el cap de setmana se celebra també un mercat tradicional al moll de Palamós i zona d’informació i demostració de diferents activitats nàutiques que ofereixen les empreses de la vila.

Consulteu en aquest enllaç el web del Festival i el seu programa d’activitats.

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí