Creu de Sant Jordi 2019 a la Facultat de Nàutica de Barcelona

  • El museu
  • 03.05.2019

Coincidint amb la celebració dels 250 anys de la Facultat de Nàutica de Barcelona, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a aquesta institució acadèmica i cultural. Es tracta d’un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya pels serveis prestat a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.  La Facultat de Nàutica de Barcelona és una de les 15 entitats reconegudes aquest any 2019, així com 29 personalitats del món cultural, científic, polític o social.

L’acte de reconeixement de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2019 estableix que “En el 250è aniversari de la facultat de nàutica més antiga de l’Estat actualment. Per la seva valuosa contribució formativa i docent de qualitat reconeguda, amb l’objectiu de formar professionals altament qualificats. Al llarg de tota la seva trajectòria, ha sabut combinar la tradició amb la modernitat, sempre adaptant-se als requeriments del món professional i social de cada moment”.

Des del Museu Marítim de Barcelona celebrem aquest reconeixement a una de les entitats pioneres en la formació de la navegació a Catalunya, hereva de l’Escola de Nàutica de Barcelona.  La Facultat de Nàutica és una de les institucions rellevants al nostre país que contribueix, des de l’acadèmia, a la consolidació del teixit econòmic, social i cultural marítim així com a la preservació del patrimoni marítim material i immaterial a la Mediterrània.

L’any 1936 la Generalitat de Catalunya va crear el Museu Marítim de Catalunya amb fons procedents de l’Institut Nàutic de la Mediterrània, denominació de l’Escola durant els anys trenta. El fons inclou cartes nàutiques, llibres, instruments de navegació, models d’embarcacions, pintures, etc.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí