Vaixells escola. Tall Ships

 • Biblioteca
 • 01.04.2011
Aprofitant que dilluns hi haurà al Museu una conferència sobre la navegació a bord del Juan Sebastián de Elcano reflexionem a l’entorn dels vaixells escola. La viquipèdia el defineix com un vaixell destinat a l’entrenament dels futurs marins. Són només això? Pensant una estona els hi hem trobat força funcions:
 1. Didàctica. Els vaixells escola serveixen per formar els mariners.
 2. Documental. Són documents històrics d’un passat. De l’època dels grans velers, ens informen de com eren els vaixells de vela i com s’hi navegava.
 3. Històrica. Són vaixells i mostren una arquitectura naval determinada, alguns porten moltes dècades navegant.
 4. Retrat. Reflecteixen una manera de viure la navegació.
 5. Social. Permeten aprendre a conviure a bord d’un vaixell i a compartir-hi les diverses tasques.
 6. Diversa. Es construeixen per a un motiu concret però responen a diferents objectius en funció de cada col·lectiu.
 7. Patriòtica. Representen un país.
 8. Festiva. Es fan regates i festivals per mostar-los i perquè s’hi admiri la seva bellesa i per introduir el gran públic en un món desconegut.
 9. Transport. Viatgen al voltant del món exportant experiència i important vivències.
Que en penses? En quins punts hi estàs més d’acord? Quin és el teu punt de vista? Creus que n’hi ha d’altres que no hem mencionat?
I, recorda que dilluns, 4 d’abril, l’Albert Campanera pronunciarà la conferència La navegació a vela en un vaixell escola. El cas de Juan Sebastián de Elcano, a la Sala d’Actes del Museu a partir de les set del vespre.
Per últim, us deixem una Bibliografia sobre vaixells escola a la Biblioteca MMB que esperem que sigui del vostre interés.
 • segueix-nos

 • web mmb

 • subscriu-te!

  al butlletí