Línia de flotació, mindfulness en estat pur

  • Biblioteca
  • 17.09.2019

“No sé com definir aquest llibre” afirma Jordi Ballart Macabich quan intenta explicar el seu llibre Línia de flotació. En efecte, és un llibre difícil de classificar. Humilment, m’atreveixo a definir-lo amb tres paraules: memòria, sentiment i viatge.

A Línia de flotació l’autor ens parla de vivències personals exposades cronològicament i situades totes elles dins d’un entorn geogràfic.

I quin interès pot tenir un llibre de records?

– És un llibre fet amb el cor, sincer i que emociona. I goso afirmar que tots ens hi podem sentir reflectits.

– És un llibre que constantment evoca i alhora suggereix recursos literaris, cinematogràfics, musicals i geogràfics.

– És un llibre que, quan l’acabes, et ronda pel cap, perdura. Aquella afirmació, aquella anècdota, aquella cançó, aquell poeta, aquell racó …

– És un repte per intentar visitar tots els llocs per on l’autor ha nedat.

– I, sobretot, és un homenatge a la recerca d’un mateix. Ha sabut explicar què significa flotar: és serenor, és afluixar, introspecció, superació, interiorització, alliberament. Una magnífica manera d’aprendre a deixar-se anar, perquè si no et deixes anar no flotes. Aleshores el cos es relaxa, la ment es calma. Cos i ment flueixen.

Si teniu ganes de participar en una conversa informal, un elogi del nedar, de l’estar present i desconnectar, de flotar, us aconsellem que no deixeu passar l’ocasió. Ens veiem aquest divendres a les 7 de la tarda a la Biblioteca del Museu Marítim de Barcelona.

Al pdf adjunt trobareu algunes frases de l’autor, els indrets que ha visitat i els llibres relacionats amb Línia de flotació i que tenim exposats a la biblioteca.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí