I la Vida marítima 1910?

  • Biblioteca
  • 22.05.2009
Vida marítima

Vida marítima
El volum de la revista Vida marítima de l’any 1910 ha deixat el seu lloc habitual. Les companyes del Departament de Restauració del Museu l’estan netejant i embellint perquè durant uns mesos llueixi com una de les peces que formaran part de l’exposició organitzada pel Museu de l’Aigua, El mar, la gran font que es podrà veure a la Torre Agbar a partir del 30 de juny i fins al gener del 2010.
La revista restarà oberta per les pàgines 454-455 ja que servirà per il·lustrar el tema de la desalinització de l’aigua a bord dels vaixells. Qüestió que, com podeu veure, ja tractava la revista fa gairebé un segle.
Pàgina de la revista Vida marítima

Pàgina de la revista Vida marítima
La Vida marítima : Revista de navegación y comercio marina militar, deportes náuticos, pesquerías é industrias del mar va ser fundada el 1902. La Biblioteca té el privilegi de comptar amb la col·lecció completa de la revista des del primer número fins al darrer de 1931. També tenim els exemplar de la segona època quan passà a titular-se Vida marítima y Comismar (1943-1973).
La revista abarca totes les àrees temàtiques relacionades amb l’àmbit marítim tal com queda reflectit al seu títol. La majoria dels volums contenen índexs temàtics, d’autors, matèries i de localitats. Aquesta obra és una eina imprescindible per a l’estudi de la realitat marítima de l’època en què va ser escrita.
Encara que durant uns mesos no tinguem l’exemplar del 1910, tindrem a la vostra disposició els índexs on poder fer la recerca i, arribat el cas, es podrà demanar còpia d’algun article d’interès a la Biblioteca de la Facultat de Nàutica de Barcelona.
Per recuperar la informació que es troba dins de la Vida marítima, a més dels índexs esmentats, al nostre catàleg trobareu catalogats 260 articles de la revista.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí