Fotògrafs compromesos, a Chasse-Marée

  • Biblioteca
  • 24.01.2017
Fotògrafs compromesos

La Chasse-Marée és una revista francesa sobre cultura i patrimoni marítim i fluvial. Majoritàriament tracta, amb gran qualitat, temes d’àmbit francès -aproximadament la meitat dels temes tractats a cada número- però l’altra meitat el dediquen a la cultura marítima d’arreu del món. Aquesta ja és una bona raó per recomanar-la. En el número 282, per exemple, viatgem fins a Helsinki, Madagascar i Venècia.

Per fer un tast de tots els números podeu visitar la seva web http://www.chasse-maree.com/
Fins i tot podeu fullejar el darrer número http://media.chasse-maree.com/flipbook/flip_282/

A la Biblioteca MMB tenim tots els números de la revista, consultar la web de Chasse-Marée us permetrà fer una cerca lliure, us localitzarà els números de la revista que us interessin i amb aquesta informació podeu venir a la biblioteca a llegir-la.

Avui hem fet una cerca per Barcelone i ens ha donat tres resultats:

Chasse-Marée 238: Le patin à voile de Barcelone
Chasse-Marée 257: Barcelone-Toulon à bord du Kruzenshtern
Chasse-Marée 269: Restauration d’un bussi catalan

Aquest article ens havia passat desapercebut quan vàrem rebre la revista, precisament l’autor hi relata la seva visita al Museu Marítim per tal de documentar-se sobre el bussi.

Quan arriba la Chasse-Marée -de fet es fa amb totes les revistes que arriben- la repassem per saber si hi ha algun article que volem entrar al catàleg o del qual volguem parlar a BitàcolaMMB o volguem recomanar a Facebook.

Articles de la Chasse-Marée al catàleg de la biblioteca: http://tinyurl.com/ChasseMareeArticles
Posts a BitàcolaMMB on recomanem articles de la revista: http://tinyurl.com/ChasseMareeBitacolaMMB

I us preguntareu com és que el títol del post és fotògrafs compromesos i encara no us hem dit res d’això?. Ara hi anem. Mentre repassava la Chasse-Marée vaig veure dos articles sobre fotògrafs que amb la seva tasca no es limiten a fer fotos, s’impliquen, remouen conciències. Un cop ja vàrem recomanar-ne un que també publicava a la Chasse-Marée, el títol del post era Articles impactants. Welcome on board

Els fotògrafs són:
Joan Bardeletti, francès, afincat a Barcelona que firma les fotos de l’article Madagascar : initiatives solidaires aparegut al número 282, p. 28-35
Podeu visitar els seus treballs a joanbardeletti.com/

Mattia Insolera, italià, també establert a Barcelona, el seu article du el nom de Sixième continent.
Un reportatge fotogràfic impactant, sobre persones que sobreviuen marginades per zones portuàries de la Mediterrània, el sisè continent, perquè han fugit de guerres o de la misèria que patien al seu país.

Ha publicat un llibre que porta també el títol 6th Continent, la selecció de fotos aparegudes a la Chasse-Marée són totes molt crues, reflecteixen la misèria. Al vídeo n’hi ha de molts tipus, no només d’ambients marginals:

I recordeu que per estar al dia de les revistes rebudes i dels seus continguts podeu consultar els sumaris a:
https://es.pinterest.com/bibliotecammb/sumaris-revistes-mmb/

o:
https://issuu.com/bibliotecammb

Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària

Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí