Baobab : el gegant de Madagascar

  • Biblioteca
  • 19.12.2013

Montserrat Codina Plans és una il·lustradora usuària de la Biblioteca MMB. Hi ve a documentar les seves il·lustracions. És una usuària agraïda.

Ja la primera vegada que ens va visitar, l’abril del 2009,  ens va deixar aquest regal, una nota amb la paraula “Moltes gràcies!”

Moltes gràcies!


Ara ens ha fet obsequi del fruit del seu treball, Baobab : el gegant de Madagascar. Un llibre acordió, un objecte bell, delicat, poètic, lúdic, original. Les referències al Petit Príncep no fan més que afegir més tendresa a un relat ple de sensibilitat.
Baobab : el gegant de Madagascar

El sol fet d’haver-lo de desplegar per llegir-lo i contemplar-lo demana una lectura reposada, per ser compartida.
Narra la història d’una nena el germà petit de la qual comença a dir “baobab, baobab…” i ella vol explicar-li  tot el que pugui sobre baobabs i per això va a la recerca d’informació.

Baobab : el gegant de Madagascar

És en aquesta part que la nena defineix la lectura dels llibres com un viatge “… com que els llibres són com ulls amb petites ales que et porten i et fan viatjar a diferents èpoques i llocs, de propers i de llunyans, de reals o d’imaginaris, per tot això vaig decidir emprendre el viatge en uns quants llibres a la recerca del baobab.”

I nosaltres acompanyem la protagonista en aquest viatge a la recerca dels baobabs i aprenem moltes coses d’ells i dels costums de la gent que viuen en aquell indret. En concret se’n va a Madagascar


Baobab : el gegant de MadagascarHavieu pensat mai que l’illa té forma de barca? 

Sabieu que allà hi ha pescadors nòmades que desfan els pals i les veles de les embarcacions per aixecar tendes i passar la nit a terra? 

Sabeu quina ofrena fan al mar quan un nen neix?

Bé, no us explico res més, millor que ho descobriu acompanyats per la protagonista de la història. Perquè la història és dolça, però el tacte del llibre deliciós, un llibre-objecte ideal per regalar per nadal.

Baobab : el gegant de Madagascar
Post escrit per Rosa Busquets, bibliotecària
Biblioteca. Museu Marítim de Barcelona
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí