Cinema a la fresca: Marea Roja (Crimson Tide)

  • Biblioteca
  • 06.07.2016
Pòster de Crimson Tide
Poster de Crimson Tide (1995)
Avui us proposem una pel·lícula de submarins, de l’any 1995, anomenada Crimson Tide (traduïda al català com Marea Roja) del director estatunidenc Tony Scott. Ambientada en un context fictici de crisi nuclear mundial, mostra les tenses relacions personals entre el capità del submarí (commanding officer), interpretat per Gene Hackman i el seu segon de bord (executive officer), interpretat per Denzel Washington.

En un període d’inestabilitat política a Rússia, un grup rebel ultranacionalista ha pres el control d’instal·lacions militars de míssils nuclears i amenaça amb utilitzar-los si els Estats Units o el govern rus intenten atacar-los.

El submarí nuclear USS Alabama rep l’ordre de patrullar la zona de l’oceà Pacífic i d’estar en màxima alerta per un possible atac de míssils nuclears. El vaixell està comandat pel capità Frank Ramsey, un oficial impulsiu, amb experiència de combat fruit de l’escola tradicional de la marina naval estatunidenca, i pel seu segon de bord, el tinent coronel Ron Hunter, més reflexiu i amb una àmplia educació acadèmica en tàctica, política i història naval. Al llarg de la pel·lícula, l’escalada del conflicte internacional produirà que les relacions personals dels dos oficials es compliquin, fins al punt que la tripulació gairebé queda òrfena de comandament.

A destacar:

  • la conversa polític-militar entre tots els oficials del submarí per esbrinar qui és l’autèntic enemic d’una guerra nuclear, amb menció de la frase famosa d’en Carl von Clausewitz: “La guerra és la continuació de la política per altres mitjans.
  • la posada en escena del submarí aconseguint un ambient força realista i claustrofòbic.
  • la tensa discussió entre els dos comandants de la nau.

Us recomanem aquesta pel·lícula si us agrada gaudir d’una bona tarda d’acció veient una de submarins nuclears, interpretada per dos actors de reconegut prestigi a Hollywood.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí