Patapum! I a navegar

  • Patrimoni
  • 07.03.2018

Una nova embarcació s’ha unit a la flota del Museu Marítim de Barcelona. Aquest cop es tracta d’una petita embarcació de lleure, de nom Patapum, que ha estat completament restaurada i dotada d’un motor nou que li permetrà tornar a la vida activa.

 

Aquesta embarcació va ser donada per la senyora Catalina Cabré Basco l’any 2008. Tan aviat va entrar a les col·leccions del museu va ser restaurada en la seva integritat i incorporada a l’exposició permanent.

El Patapum, que es diu així pel soroll que feia el primer motor de l’embarcació, és una peça singular. És una embarcació de passeig construïda a les drassanes de Llançà l’any 1931. Tot i que els fonaments són els d’un llagut tradicional, ja va ser pensada i construïda no per a la pesca o el transport sinó per a les activitats turístiques, que llavors ja començaven a ser presents a la Costa Brava.

El Patapum té 6,77 m d’eslora total, 2,11 m de manega, 0,76 m de puntal i 2,85 ton. de desplaçament. Porta ara un motor Yammar (que substitueix el vell motor Baudouin de 12 CV) i se li han restituït totes les seves parts originals, inclòs el tendal característic, que li dona un aire ben diferent de la resta de les embarcacions del museu.

El nostre somni era poder tornar-la a l’aigua, de forma que tan aviat com s’ha presentat  l’oportunitat li hem instal·lat un motor nou i, totalment equipada, la barca acaba de tornar a l’aigua. Actualment forma part de la flota que el museu té amarrada al Moll d’Espanya, davant l’Aquàrium.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí