Rumb cap al 2024

  • El museu
  • 27.12.2023

Si mirem enrere, cap al 2023 (aviat ens tocarà fer la tradicional memòria) comprovarem la quantitat, i sobretot la qualitat, de la feina feta. Impressionant. Hem de prendre consciència i hem de sentir orgull per la feina feta. Com ja he avançat en diferents moments, l’any 2024 hauria de ser, per a nosaltres, l’any de la comunicació, el moment de dir en veu alta el que som i el que fem. Haurem de competir amb la Copa America, és clar, però en certa forma tindrem el trampolí que necessitem. Som un gran aparador, i s’espera de nosaltres que siguem la cara marítima de la ciutat i del país. És una oportunitat que no podem perdre.

Sens dubte, el dia a dia ens obligarà a deixar enrere una part dels problemes ja resolts, o els moments difícils que caldria oblidar com més aviat millor. No ens faltaran problemes ni feina, i la resposta sempre exigirà tirar endavant i fixar la mirada en els reptes que ens esperen. Però estem preparats, naturalment. Les circumstàncies són favorables. Tenim amics i admiradors, i un entorn que ens anima a tirar endavant i que confia en nosaltres. Som estimats i cal que també siguem necessaris, útils i rellevants.

Un museu és com una pel·lícula, una obra col·lectiva. Tothom és necessari, tothom té la seva part de protagonisme. Per tant, l’agraïment per la feina feta al llarg del 2023 ha de ser col·lectiu també. Cadascú de nosaltres sap que ha fet i que ha donat, de forma que no hi ha jutge més estricte que un mateix. De totes maneres, des de la Direcció penso que, probablement, no es pot fer més ni millor. Per tant, us vull transmetre el meu agraïment en nom de la institució. Gràcies per la paciència i per la resistència.

Finalment, també voldria enviar salutacions cordials a les persones que s’incorporen o que tornen a la nostra institució, i enviar els millors desitjos pels que marxen.

Enric Garcia, Director general del Museu Marítim de Barcelona.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí