Port i fotografia. La imatge fotogràfica del Port de Barcelona

  • El museu
  • 11.12.2023

Els ports són un dels espais més interessants i fotogènics que hom pugui trobar. Així, no és de sorprendre, que el port de Barcelona hagi estat objecte d’atenció de fotògrafs gairebé des del mateix dia en que es va fer la primer foto a Espanya. Aquesta, i no és casualitat, es va fer precisament en l’àrea del port.

Amb motiu del centenari de la Agrupació Fotogràfica de Catalunya, en el seu local del carrer del Duc número 14 hi podeu trobar, fins al 10 de gener, una exposició petita però contundent sobre el port de Barcelona.

Acostumats a veure el port en clau d’espais enormes, oberts, inabastables amb la vista, la mostra aconsegueix concentrar en un espai petit, gairebé privat, una selecció perfecta de 40 imatges, de les més antigues a les més actuals, sortides de les càmeres d’homes i dones que han immortalitzat els espais portuaris.

Aquesta mostra és fruït de la trobada de diferents voluntats i sensibilitats: el comissari, Joan Alemany, sens dubte la persona que sap més del port, la seva història i la seva circumstància; el president del Port de Barcelona, Lluis Salvadó, que ha acceptat sortir de l’espai de confort del port i jugar en un camp petit, tot portant una visió del port diferent i potent; i Pere M. Puigdollers, president de la AFC, corretja de transmissió dels actes del centenari d’una institució que ens recorda, un altre cop, com és d’important la fotografia a Catalunya, i com és d’important Catalunya per a la fotografia.

Acostumats com estem a mostres de gran format i pressupost, és un plaer veure una petita exposició de fotografia que, per dir-ho metafòricament, deixa el restaurant-espectacle i torna al petit restaurant familiar amb menjar de primera. Imprescindible per aquestes festes.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí