El pailebot Santa Eulàlia visita Vilanova i la Geltrú, Cambrils i Tarragona

  • El museu
  • 29.06.2018

El pailebot Santa Eulàlia ha estrenat la temporada d’estiu recorrent les diferents poblacions catalanes per estendre la commemoració del seu centenari als indrets de mar més significatius de la costa. El veler ha estat present a les Festes de Sant Pere a Vilanova i la Geltrú (del 26 al 28 de juny), i durant la primera quinzena de juliol té previst participar a les festes de l’Ormeig de Cambrils (del 29 de juny a l’1 de juliol) i a la cloenda dels Jocs del Mediterrani a Tarragona (del 2 al 5 de juliol).

En cadascuna d’aquestes estades, el pailebot Santa Eulàlia, construït fa 100 anys en una platja d’Alacant com a nau destinada al comerç per la Mediterrània i les Amèriques i recuperat pel Museu Marítim com a element patrimonial viu per explicar la navegació del segle XX, participarà activament dels actes festius amb jornades de portes obertes al públic i acollint activitats d’interès a bord. Una ocasió per conèixer de prop un veler històric encara en actiu.

Festa de Sant Pere de Vilanova i la Geltrú
Del 26 de juny al 28 de juny de 2018
Coincidint amb les festes de Sant Pere, el municipi de Vilanova i la Geltrú recorda les tradicions marineres amb la Setmana del Mar. El pailebot Santa Eulàlia participa d’aquest esdeveniment de caràcter mariner amb portes obertes a l’embarcació amarrada al Port de Vilanova i la Geltrú. Programa previst al pailebot Santa Eulàlia:

– Jornada de portes obertes al pailebot Santa Eulàlia: de 10h-13.30h i de 16.30h 20h
– Gimcana familiar pel barri de mar. Dimarts 26 de juny a les 18.30h
– Itineraris per apropar el públic a Gran Marina

Tota la informació del programa, aquí

 

Festa de l’Ormeig a Cambrils
Del 29 de juny al 30 de juny de 2018
Durant la Festa Major de Sant Pere té lloc la Festa de l’Ormeig, la festa major dels pescadors de Cambrils, que marcava el final de la veda a la pesca d’arrossegament. L’organitza el Museu d’Història de Cambrils, membre de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, amb la col·laboració de l’Entitat Arjau Vela Llatina de Cambrils i d’altres entitats del municipi. Programa previst al pailebot Santa Eulàlia, amarrat a l’Escar del Port:

Divendres 29 de juny
– Jornada de portes obertes al pailebot Santa Eulàlia (de 10 a 14h i de 16h a 20h)
– Conferència a bord a càrrec d’Open Arms (19.00h)

Dissabte 30 de juny
– Jornada de portes obertes (de 10-14.h i de 16-20h)
– Espectacle familiar “El far de la fi del món”. Conta-contes a càrrec del narrador Agustí Ferré (11.30h)
– Acte oficial de reconeixement dels 100 anys del veler i dels 20 anys de l’Arjau organitzador de la Festa de l’Ormeig. L’acte finalitzarà amb un petit concert amb el grup Juliverd de Torredembarra a bord. Al voltant del vaixell es realitzarà una regata/demostració de muletes ebrenques a càrrec del Club Nàutic Móra d’Ebre. (12h)
-Sortida del port de Cambrils per dirigir-se davant de la platja del Regueral on fondejarà per participar de teló de fons de la Festa de l’Ormeig (16h)
-Participació activa la Festa de l’Ormeig esdevenint part de les Barques del Vi. Tres botes buides de vi s’hi embarcaran després de sortir de la platja estirades per bots de rem (19h)
– Salparà cap a Tarragona (21h)

Tota la informació del programa, aquí


Tarragona. Jocs del Mediterrani

De l’1 al 5 de juliol de 2018
El pailebot Santa Eulàlia visita de l’1 al 5 de juliol el Moll de Costa del Port de Tarragona, i s’integra en l’oferta cultural impulsada des del Museu del Port de Tarragona, membre de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.

Programa previst al pailebot Santa Eulàlia al Moll de Costa del Port de Tarragona:

De l’1 al 5 de juliol
– Jornada de portes obertes (de 10-13h i de 17-20h). El 5/07 l’horari serà de 10 a 13h.
– Participació en les activitats del Museu: El Serrallo vist pels escriptors i Treballant al moll.
-VI Concurs Instagram Museu del Port de Tarragona #100santaeulaliatarragona

Dimecres 4 de juliol
– El pailebot navegarà fins a la platja del Miracle per acompanyar des del mar l’espectacle del Concurs de Focs d’Artifici de Tarragona (21h)

Dijous 5 de juliol
– El pailebot Santa Eulàlia salpa del port de Tarragona rumb a Barcelona (16h)

Tota la informació del programa, aquí

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí