Regalar llibres marítims

  • Biblioteca
  • 14.12.2010
A través de Flickr una noia s’ha adreçat a la Biblioteca per demanar-nos consell per regalar un llibre a son pare per nadal. Recordo perfectament com ens vareu dir que us agradaria que us recomanéssim llibres i no ho fem gaire sovint. No voldria repetir el que ja diuen les contracobertes o les ressenyes. Avui us aproparem a diversos llibres marítims que poden ser una bona opció de regal.
Planeta Mar de Phillip PlissonPlaneta mar de Philip Plisson. Editat per Lunwerg.
Llibre de gran format per fullejar tranquil·lament assegut i que permet viatjar amb la imaginació a través de les fotografies de l’autor pels mars de 50 països. De Plisson hi ha un altre llibre, El Mar, actualment esgotat però que pròximament serà reeditat.
Océano vivoOcéano vivo. Editat per Evergreen.
Llibre també de fotografies, en aquest cas es retrata els éssers vius dels oceans. Es classifiquen les fotos per la zona on està presa la fotografia, des de la vora del mar, sota les marees, passant pel mar obert fins a les regions abissals. Per sentir-se immers a l’oceà.
Las Corbetas del Rey de Andrés Galera GómezLas Corbetas del rey : el viaje alrededor del mundo de Alejandro Malaspina d’Andrés Galera Gómez.
Novetat editorial publicada l’any del bicentenari de la mort d’aquest navegant, forma part de l’ambiciós Proyecto Malaspina 2010. Abans de decidir-vos podeu consultar parts del llibre a través de Google Books.
Els Aparells dels velers de Joaquim Pla i BartrinaEls Aparells dels velers : dels grans velers i de les embarcacions de Joaquim Pla i Bartrina.
Acabat de sortir de la impremta. Editat pel Museu de la Pesca de Palamós i el Museu Marítim de Barcelona. Comença explicant l’evolució de la vela, repassa més tard la terminologia dels diferents aparells, les diverses tipologies per acabar exposant una extensa lliçó de navegació i maniobra en vaixells de vela.
Pirates a la vista de Núria AlbertíPirates a la vista de Núria Albertí. Editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.
LLibre CD que conté 10 poemes musicats que giren al voltant de la figura dels pirates i el mar. Amb les divertides i brillants il·lustracions de Cristina Losantos. Per llegir, mirar, ,escoltar, cantar, i, en qualsevol cas compartir petits i grans.
Leviatan o la ballena de Philip HoareLeviatan o la ballena de Philip Hoare. Editat per Atico de los libros.
Combina història, biologia i literatura. Hoare fa un munt de referències literàries (Jonàs, Melville, Verne …).
Original document d’un autor que de petit tenia por a l’aigua i que l’ha perduda gràcies a les balenes. Ha descobert tot el que s’havia perdut per culpa d’aquells temors i que ell resumeix en la sensació d’ingravidesa que dóna nedar. Compara, per exemple, les ones amb un edredó.
Nosotros los ahogados de Carsten JensenNosotros los ahogados de Carsten Jensen. Editat per Salamandra.
Novel·la marítima. Guanyadora del premi literari més prestigiós de Dinamarca i proclamada la millor novel·la danesa dels últims 25 anys pels lectors d’un diari danès. A la web de Salamandra el defineixen així: “Con claros ecos de las grandes epopeyas marinas de Melville, Stevenson y Conrad, … narra con una particular mezcla de humor y fatalismo una serie de sucesos extraordinarios en los que las historias de amor son el contrapunto perfecto para el eterno afán del hombre por conquistar lo desconocido“.
Si necessiteu algun detall de qualsevol d’aquests llibres feu-nos, si us plau, un comentari.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí