Herman Melville. Viajar

  • Biblioteca
  • 12.02.2013

Aquesta obra conté tres relats: Viajar, Los Mares del Sur i Estatuas de Roma

Us recomanem un llibret de 87 pàgines on  Melville fa un homenatge triple: al fet de viatjar, a l’Oceà Pacífic que va conèixer i a les estàtues que omplen Roma. Potser el fet que siguin els textos de tres conferències li donen un to desenfadat, amè i dinàmic.

Herman Melville ViajarEstà ple de petites perles, com quan afirma que el viatge suposa un renaixement i ens ensenya a ser humils. Tan de bo.

Sovint viatjar en comptes de suposar descobriment i coneixença recíproca, en el passat, ha suposat conquesta . En l’actualitat, si no es viatja amb un esperit humil i obert també es fa turisme no pas un viatge i es retorna amb quilòmetres a l’esquena però amb l’esperit tant o més pobre que quan es va iniciar. 
Per a Melville els fruits d’un viatge correctament realitzat són: “Descubrir horizontes, explorar nuevas ideas, romper con viejos prejuicios, abrir el corazón y el espíritu”.
Los Mares del Sur és la transcripció d’una conferència on relata el seu coneixement sobre el Pacífic i algunes de les seves experiències. 
De les estàtues romanes destaca, entre d’altres trets, la seva immortalitat. Mentre els homes i els fets van passant i s’obliden elles perviuen com a testimonis de la ciutat.
Tres viatges en un petit llibre, una lectura que també serà un viatge. Com tots els llibres que, en major o menor mesura, ens transporten a situacions, llocs i fets on potser no hi anirem en la vida. Viatges que només seran possibles a través de la lectura.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí