VII Volta a Menorca en patí de vela

  • El museu
  • 28.06.2019

De l’1 al 6 de juliol de 2019 té lloc la setena Volta a l’illa de Menorca en patí de vela.  Aquesta regata traça un recorregut circular de 85 milles nàutiques en cinc etapes al voltant de l’illa de Menorca. El pailebot Santa Eulàlia acompanya als regatistes en tot moment al llarg de tota la volta. La regata té l’objectiu d’acostar a tothom la pràctica del patí de vela i el patrimoni marítim català.  Així, l’esdeveniment ofereix una ocasió per mostrar aquest esport de mar nascut a les costes catalanes a les persones residents i les visitants de l’illa de Menorca.

El patí de vela neix els anys vint a les platges de la Barceloneta i Badalona a finals del 1800. És l’embarcació de regates més antiga reconeguda per les federacions catalanes i espanyola de vela i l’única de disseny estrictament popular i tradicional. Inicialment està integrat per dos flotadors iguals i simètrics de proa i popa, unes bancades i un rem de doble pala. Posteriorment s’hi va incorporar dos bucs, un pal i una vela cangrea. Naixia així el patí de vela, conegut també com Patí Català. Aviat es va expandir  per tot el litoral del Maresme i Litoral Català. L’any  2008 el patí de vela va ser declarat patrimoni cultural de la ciutat de Barcelona.

Organitzat pel Club Patí de Vela Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, G3LG, Daily Flats i la Fundació UFEC. Amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

Itinerari i etapes

1 juliol: Sortida: Port de Maó. Arribada: Fornells.
2 juliol: Sortida: Fornells. Arribada:  “La Vall”.
3 juliol: Sortida: “La Vall” . Arribada:  Cala Galdana.
4 juliol: Sortida: Cala Galdana. Arribada:  Cala en Porter.
5 juliol: Sortida: Cala en Porter . Arribada: Base naval de Maó.
6 juliol: Regata d’exhibició al Port de Maó.

Del 28 de juny al 8 de juliol el pailebot Santa Eulàlia no serà visitable per a les persones visitants del Museu Marítim de Barcelona.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí