L’MMB continua amb les obres de millora

  • El museu
  • 03.10.2018

El Museu Marítim de Barcelona continua treballant per completar el seu projecte museogràfic amb dues noves exposicions permanents que s’inauguraran al 2019, dedicades a Les Sorres X i a la marina catalana (de la vela als motors actuals). És per aquest motiu que resten tancades al públic les naus 5, 6 i 7 de les Drassanes Reials durant els pròxims mesos i mentre es duguin a terme les obres d’adequació de les futures exposicions.

En aquestes naus s’inauguraran a partir de gener de 2019 dues exposicions que completaran el discurs museogràfic del Museu Marítim: una exposició dedicada al desenvolupament de la navegació a Catalunya dels segles XVIII al XX, i un espai expositiu sobre l’embarcació medieval Les Sorres X. Fins ara s’hi podien visitar una mostra d’embarcacions, els tallers de restauració i recuperació de Les Sorres X i el model Fragata Barcelona.

La gran exposició que ocuparà les naus Drassanes explicarà la revolució comercial, vivencial i tecnològica que va viure la navegació entre els segles XVIII i XX. Aquesta exposició, organitzada a partir de 7 àmbits, és un viatge a través de tres segles d’història de la marina catalana. Una història feta de moltes històries particulars i familiars. Relats a bord de vaixells, a peu de ports, regint cases comercials, amb reflexions intel·lectuals… Aventures personals i col·lectives entre segles i oceans. Amb peces de la col·lecció del Museu, algunes de grans dimensions.

L’oferta expositiva de l’MMB es veurà completada amb l’espai expositiu de Les Sorres X, una embarcació trobada a Castelldefels durant les obres de construcció del Canal Olímpic i que data de la segona meitat del segle XIV. Durant els darrers mesos s’ha treballat a la vista del públic la recuperació i la conservació de les restes d’aquesta embarcació. Amb el nou espai expositiu, es podrà veure la restitució de l’embarcació al seu estat original i la museïtzació d’aquesta troballa arqueològica tan important.

Barcelona, a 22 d’octubre de 2018

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí