El pailebot Santa Eulàlia visita Mataró, Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar

  • El museu
  • 04.07.2018

El pailebot Santa Eulàlia segueix la seva ruta per la costa catalana per visitar les principals cites marítimes de l’estiu, en commemoració del seus 100 anys. La segona quinzena de juliol el trobareu a Mataró (Les Santes) del 18 al 20 de juliol, a Sant Feliu de Guíxols, del 21 al 23 de juliol, i a Lloret de Mar el 24 de juliol.

 

Mataró. Les Santes. Festa Major de Mataró. Les Santes al Mar
(del 18 al 20 de juliol de 2018)

18 i 19 de juliol
Visita al vaixell centenari Santa Eulalia
Visites guiades i activitats per celebrar el centenari del pailebot Santa Eulàlia, un dels velers mes antics en actiu a la Mediterrània.
Horari portes obertes: Dimecres 18 (17h-20h); Dijous 19 (11h- 14h i de 17h-20h); Divendres 20 (17h- 20h). Per concertar visites truqueu al 93 741 29 30.
Entrada lliure. Aforament limitat. Port de Mataró.

20 de juliol
Les Santes al mar de Jaume Arenas
El vaixell Santa Eulalia acompanyarà la cerimònia per al retorn de la nova escultura de les Santes de Jaume Arenas a les roques del Nin Armat, al mateix emplaçament on es van submergir el 28 de juliol de 1955. (9h). Port de Mataró

Organitzat pel Museu de Mataró, el Consorci Port Mataró i el Museu Marítim de Barcelona. Més informació en aquest enllaç


Sant Feliu de Guíxols

Del 21 al 23 de juliol de 2018
El pailebot Santa Eulàlia visita el Port de Sant Feliu de Guíxols per rebre un homenatge de part d’aquest municipi marítim amb motiu del seus 100 anys. Organitzat pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona.

Dissabte 21 de juliol
Arribada del pailebot Santa Eulàlia
El pailebot Santa Eulàlia inicia l’entrada al port acompanyat de de vaixells locals que li donen la benvinguda. S’ubica al moll de pesadors, des d’on és rebut per entitats i autoritats locals. Ball de cap grossos. (10h)

Visites obertes al pailebot Santa Eulàlia (12-13.30 h. i de 16-20h)

Diumenge 22 i dilluns 23 de juliol
Visites obertes al públic a bord del pailebot Santa Eulàlia (10h-13.30 h i de 16h-19.30 h).

Organitzat pel Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i el Museu Marítim de Barcelona. Més informació en aquest enllaç


Lloret de Mar. Festa Major de Santa Cristina

24 de juliol de 2018
El pailebot Santa Eulàlia fondeja la costa de Lloret de Mar dimarts 24 de juliol, Diada de Santa Cristina, des de primera hora del matí. Es podrà divisar davant de l’Ajuntament de Lloret, des d’on acompanyarà la processó d’embarcacions a mar i el S’amorra fina a la platja de Santa Cristina.

24 de juliol. Diada de Santa Cristina
Jornada de portes obertes als següents elements del Moll: Can Saragossa, Jardins de Santa Clotilde, Museu del Mar, Castell de Sant Joan i Turó Rodó.
El pailebot Santa Eulàlia visitarà la vila per acompanyar la processó marítima des de la platja de Lloret fins a la de Santa Cristina.

Sortida de la processó. 8h.
Del temple parroquial fins a la platja per anar fins a Santa Cristina per mar. Després del cant de la Salve, celebració de la regata de llaguts. S’Amorra Amorra a la badia de Santa Cristina.

44è creuer S’Amorra Amorra Open. 12h.
A les 12 del migdia, sortida de la tradicional regata a vela fins a la platja de Lloret.
Davant de la platja de Santa Cristina. Acte organitzat pel Club Nàutic Lloret.

Organitzat pel Museu del Mar de Lloret de Mar en col·laboració amb el Museu Marítim de Barcelona. Més informació en aquest enllaç

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí