El Museu Marítim per la igualtat de gènere: un compromís ferm

  • El museu
  • 07.03.2024

Al Museu Marítim de Barcelona, estem decidits a trencar amb els vells esquemes i treballar per una societat més justa per a tothom. Sabem que, malgrat els avenços, les dones encara mantenen una forma de vida marcada per les diferències i desigualtats de gènere i continuen enfrontant reptes i discriminacions que marquen diferents aspectes de la vida.

Per això, estem actuant en dues línies complementàries: en primer lloc, en l’àmbit intern, implementant el nostre II Pla d’Igualtat de Gènere, amb l’objectiu d’eliminar estereotips i promoure una igualtat real entre homes i dones dins del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona. Aquest II Pla sorgeix d’una diagnosi exhaustiva que revela àrees de millora i reforça el compromís continu iniciat el 2014.

En una segona línia d’actuació, treballem en projectes externs que busquen enriquir la societat i reconèixer la contribució de les dones en l’àmbit marítim al llarg de la història. Promovent investigacions, realitzant exposicions, i adaptant-nos  a un llenguatge museogràfic més inclusiu, que busca tornar a les dones la veu que se’ls ha negat durant segles.

Aquest compromís no es limita a paraules i gestos simbòlics; és un compromís ètic arrelat en l’acció i el canvi real. El Museu Marítim de Barcelona es compromet a construir una societat on la igualtat sigui una realitat tangible i plena.

Així, el museu no només proclama el seu compromís amb la igualtat de gènere, sinó que ho demostra amb cada acció, amb cada projecte i amb cada pas que dona, treballant per aconseguir una societat més justa i equitativa.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí