El Drac participa a la XII Regata Puig Vela Clàssica Barcelona

  • El museu
  • 10.07.2019

De l’11 al 13 de juliol de 2019 té lloc una nova edició de la XII Regata Puig Vela Clàssic Barcelona, en la qual participa el Drac, una de les embarcacions de la col·lecció a l’aigua del Museu Marítim de Barcelona. Per aquesta edició participen 44 embarcacions de 9 països: Alemanya, Argentina, Bèlgica, Espanya, França, Irlanda, Itàlia, Regne Unit i l’Uruguai. El patró del Drac és el regatista Diego Yriarte.

El Drac és un veler de la classe “Dragon” construït a les drassanes Borresen de Dinamarca l’any 1966 – seguint els plànols que Johan Anker havia dissenyat l’any 1929-  per a un tipus de veler menut i lleuger per al mar Bàltic. Aquell mateix any, la Federació Espanyola de Clubs Nàutics va importar de Dinamarca diversos “dragons”. Un d’aquests velers, el núm 27 (ESP-27) era el Drac.  Va tenir diversos armadors particulars i va participar en forces regates amb altres “dragons”. L’any 2003 va ser donat al Museu Marítim de Barcelona, que el va restaurar, i l’abril de 2008 va ser retornat a l’aigua al Port Vell de Barcelona, batejat amb el nom de Drac.

L’any 2013 el Drac va participar per primera vegada en la  Regata Puig Vela Clàssic Barcelona. Va ser inclòs en la classe de “Clàssics” (vaixells construïts entre 1950 i 1975), en la que varen competir 20 velers. Va quedar en 12a posició de la classificació general.

La XII Regata Puig Vela Clàssic Barcelona està organitzada pel Reial Club Nàutic de Barcelona i la Reial Federació Espanyola de Vela, amb el patrocini de Puig.
https://www.puigvelaclassica.com

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí