Premi de recerca Ricart i Giralt

  • Recerca
  • 12.08.2014

El Premi de recerca Ricart i Giralt va començar la seva singladura l’any 2000 amb l’objectiu d’estimular les investigacions en el camp de les ciències socials relacionades amb el patrimoni i la cultura marítimes en l’àmbit de la costa catalana. Va ser batejat amb el nom de Josep Ricart i Giralt, capità de la marina mercant, autor de molts llibres i articles, director de l’Escola de Nàutica de Barcelona, etc.


Al llarg del seu recorregut ha sofert algunes modificacions, la més remarcable és el fet de que a partir de la ixa edició es convoca conjuntament amb l’IRMU (Institut Ramon Muntaner). Aquesta associació  ha donat una nova empenta al Premi aconseguint una major difusió i lligam amb la recerca local que es produeix al nostre territori.

És un premi anual, dotat amb 6.000 €, que es concedeix a un projecte de recerca a desenvolupar al llarg d’un any. Els projectes que optin al Premi hauran de ser inèdits i els treballs presentats seran valorats per un Jurat format per quatre personalitats de reconegut prestigi en el camp de la cultura marítima, dues proposades per l’IRMU i dues pel Museu Marítim de Barcelona que actuarà com a secretari. Els treballs premiats, ressenyats a continuació, en les diferents edicions han estat publicats a la col·lecció Estudisdel Museu Marítim de Barcelona.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí