Jornada “La marina mercant espanyola sota el franquisme”

  • Recerca
  • 12.08.2014
El Museu Marítim de Barcelonava organitzar els dies 2 i 3 de juliol de 2009 unes jornades sobre aquesta temàtica amb el títol La Marina Mercant sota el Franquisme.
 

Les jornades van comptar amb la participació de destacats especialistes que van fer interessants aportacions:  dr. José Mª Solé i Sabaté(El trencament del model republicà. La repressió franquista); Sr. Xavier Moreno (El cas del capità Arranz); Dr. Xosé Manuel Suárez Martínez (El caso del buque de la marina mercant Mar Cantábrico); Dr. Dionisio Pereira González(La represión en el sector pesquero en Galícia); Dr. José Manuel Rua Fernández (Els sindicats durant l’època franquista, un estat de la qüestió); Dr. Javier Sánchez Erauskin (La oposición al sindicalismo franquista en la Marina mercante); Sr. Alfonso Alonso Barcón (El Sindicato Libre de la Marina Mercante). Dr. Joan Zamora (Altres vies sindicals al marge del Sindicat Lliure: Unión de Oficiales de la Marina Mercante, Colegio de la Marina Mercante Española); Dr. José María Ruiz Soroa (La lucha por la abolición de la “Ley penal y disciplinaria de la Marina Mercante”) i Dr. Ricard Rodríguez Martos Dauer (El paper de Stella Maris).

 
La revista Drassana, núm. 18 (desembre de 2010) va incorporar una selecció de les ponències en forma de dossier central.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí