Fotomemòries

  • El museu
  • 08.02.2021

Un projecte per a sanar la soledat de la gent gran

Fotomemòries del mar és un projecte adreçat a les persones grans. El confinament i les restriccions de mobilitat, estan incidint al seu aïllament i a un augment de sentiment de la soledat. En aquest context, l’MMB ha posat la mirada cap aquestes persones amb l’objectiu de promoure la seva activitat social i cultural a fi de millorar el seu benestar emocional. Davant la impossibilitat de que puguin sortir de casa, hem anat a casa seva de la mà del programa Vincles Barcelona promogut per l’Ajuntament de Barcelona i de l’equip de Clicme. Les tauletes i mòbils han estat l’eina gràcies a les quals hem pogut xerrar i passar una bona estona tots plegats.


A partir de les imatges i àudiovisuals del fons de l’Arxiu Fotogràfic de l’MMB i dels àlbums de les persones participants, hem parlat sobre el mar, la platja, els vaixells, joguines vinculades a la temàtica marina, oficis mariners o gastronomia tot despertant records de les seves vivències i reconstruint la memòria col·lectiva.


El fil narratiu de les imatges fotogràfiques ha despertat moltes converses i s’han compartit records, vivències personals establint lligams que han fomentat la comunicació i interacció social de les persones participants

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí