8 d’octubre: Dia dels Amics dels Museus

  • El museu
  • 06.10.2023

El dia 8 d’octubre és el Dia dels Amics dels Museus. És una ocasió fantàstica per agrair públicament el suport que una entitat propera, germana, ha donat durant anys a la nostra institució: l’Associació d’Amics del Museu Marítim de Barcelona. La seva trajectòria ha estat llarga i no sempre fàcil, però en els darrers anys l’AAMMB i el Museu Marítim han treballat braç a braç en diferents projectes i els “amics” han estat i són ara al nostre costat.

Entre molts projectes, podem destacar la construcció del model a escala del vapor Balear (el primer vaixell de vapor de la matrícula de Barcelona l’any 1834, un projecte de recerca i modelisme que es pot veure a l’exposició permanent del Museu); la col·laboració en marxa, amb l’equip de Restauració i Conservació preventiva del Museu del Museu, en la recuperació del model de la motonau Ernesto Anastasio; el suport en el Saló Nàutic i altres moltes activitats. Fins i tot l’Associació presta un servei important recuperant per al Museu objectes i documents de gran valor històric. En definitiva, l’AAMMB aporta sempre coneixement, temps i generositat. Encara més, amb la posada en marxa del seu programa de voluntariat, que en els pròxims mesos obrirà una nova etapa, una dimensió diferent, que aportarà un gran valor afegit. Podeu trobar més informació sobre l’Associació i el seu projecte estrella, el taller de modelisme, a https://aammb.cat/.

Pocs museus tenen la fortuna de comptar amb una associació d’amics tan generosa, activa i entusiasta, i per tant cal fer un reconeixement públic en ocasió del seu Dia Internacional. Gràcies, Associació d’Amics del Museu Marítim de Barcelona!

Model a escala del vapor Balear, que es pot veure a l’exposició permanent del Museu.

Membre de l’AAMMB col·laborant en la recuperació del model de la motonau Ernesto Anastasio.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí