Visita guiada als arxius del Museu Marítim de Barcelona

  • Arxiu
  • 17.12.2019

Dimecres 27 de novembre a la tarda es va organitzar la visita als arxius del Museu Marítim de Barcelona, coincidint amb el canvi de mostra exposada sobre les Gotes d’Arxiu. La visita va consistir en un recorregut guiat a càrrec dels tècnics de l’arxiu, que van mostrar algunes de les meravelles documentals que s’hi custodien.

El motiu principal de la visita va ser presentar l’aparador expositiu del Gotes d’Arxiu “L’art a les finances”. Es tracta d’una exposició de petit format que presenta factures històriques, que custodia l’arxiu del museu, d’interès per la seva estètica, bellesa i singularitat. En el marc del programa “Gotes d’Arxiu”, que permet treure a la llum peces custodiades a l’Arxiu del Museu Marítim.

La visita es va articular a partir de tres conceptes principals:

  1. Presentació de l’aparador “L’art a les finances”.
  2. Visita als diferents dipòsits d’arxiu del Museu Marítim de Barcelona.
  3. Fer visibles algunes de les joies documentals que es custodien a l’arxiu.

Per fer-ho, la visita va passar per una sèrie de llocs concrets del museu:

El vestíbul com a punt d’acollida als assistents amb una breu introducció a la visita. A continuació a l’aparador expositiu Gotes Arxiu es va realitzar una explicació detallada dels documents, traduïts en tres idiomes i en llenguatge Braille, que formen part de l’aparador. I abans de veure les instal·lacions de l’Arxiu es va fer un breu resum històric de l’edifici i de la creació del museu a l’entrada d’una de les naus de les Drassanes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la Sala de consulta i biblioteca es va presentar una petita mostra de diverses joies documentals de l’arxiu. La visita finalitzava amb la visita als diferents dipòsits de l’Arxiu (Administratiu i fotogràfic) on els assistents van poden gaudir de la visita a les instal·lacions i una mostra d’alguns documents i fotografies rellevants.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí