Reflexions sobre la V Jornada de museus, gestió documental i arxiu. Arxius: realitats i futurs (Part III)

  • Arxiu
  • 24.04.2014
Al Museu de les Terres de l’Ebre han preparat una aplicació informàtica a mida per gestionar els expedients tècnics del museu. L’Àlex Farnós, director-gerent del Museu de les Terres de l’Ebre ens el va ensenyar en la ponència del dia 9 d’abril. La presentació va reflectir una realitat molt estesa en el món dels museus: institucions petites i amb pocs recursos que han de donar resposta  a problemàtiques igual de complexes que la dels grans equipaments culturals. 
L’aplicatiu de gestió d’expedients del Museu
de les Terres de l’Ebre: una eina per a la
producció i l’accés a la informació
L’Àlex ens va explicar que havien apostat per un quadre de classificació senzill i consensuat amb l’organització i per una persona responsable de cada sèrie.

Per la gestió de la documentació utilitzen dues bases de dades, segons els dos tipus d’expedients: la base de dades d’expedients oberts i la base de dades d’expedients tancats. 
Una resposta a mida a alguns dels problemes d’organització de la informació i la documentació dels museus.
També vam poder comprovar l’eficiència que havia suposat la reutilització de la informació continguda en l’aplicació informàtica per a diferents usos: un text resum d’una activitat serveix després per la nota de premsa, etc.. 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí