Presentació del RIM – Recursos d’Informació del Museu

  • Arxiu
  • 27.01.2016
La data del 25 de gener de l’any 2016 vam presentar internament el RIM (Recursos d’Informació del Museu) a la sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona. El projecte ha significat un pas endavant en els treballs de desenvolupament del GIM (Gestió de la Informació del Museu), que han de convertir l’MMB en referència en bones pràctiques en matèria de gestió documental i d’integració de la informació.
El RIM és una aplicació que té per objectiu facilitar la consulta integrada a diferents serveis, aplicacions i recursos d’informació del Museu i es poden realitzar cerques en diferents bases de dades del Museu: Museumplus, gestor d’arxiu, Alfresco. Com a resultat, l’aplicació presenta una única llista de resultats sobre la que podem filtrar i seleccionar en funció d’unes facetes.
Què hi trobareu?
Trobareu els inventaris, catàlegs i quadres de classificació dels recursos d’informació
Informació relacionada amb els recursos, presentada en una fitxa, i un enllaç als expedients relacionats o a documents digitalitzats relacionats amb el recurs cercat
També trobareu el mapa documental que permet navegar pels fons arxivístics, a través dels quadres de classificació i les sèries. El mapa documental també permetrà conèixer el calendari de conservació i el calendari de transferències dels documents
Es poden fer cerques generals o bé cerques utilitzant filtres per nivell d’agrupació, nom, col·lecció, per geogràfics o per matèries.
En el RIM pots consultar la informació sobre la col·lecció gestionada en Museumplus- objectes museístics, fotografies, cartografia i plànols- i sobre els fons d’arxiu propis i d’altres persones físiques i jurídiques. Des dels resultats de la consulta, pots accedir als expedients electrònics i documents digitalitzats que ja estiguin emmagatzemats en Alfresco.
L’opció Arxius públics i privats presenta l’arbre de tots els quadres de classificació dels fons d’arxiu no propis.
L’opció Arxiu MMB presenta el quadre de classificació funcional del fons de l’MMB.

Continuarem ampliant la plataforma per proporcionar l’accés al registre d’activitats, la gestió d’activitats, la gestió de propostes de despesa, els fons de la biblioteca, el préstec de documents d’arxiu, i a tots aquells continguts que siguin de valor per facilitar la nostra feina i compartir el coneixement.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí