L’MMB i el Port de Barcelona publiquen la Guia de fons i documents per a l’estudi de les relacions entre Barcelona i el mar

  • Arxiu
  • 25.09.2014
Ja està disponible la Guia de fons idocuments per a l’estudi de les relacions entre Barcelona i el mar. Es tracta de l’edició de la Ponència presentada al XIII Congrés d’Història de Barcelona en memòria d’Antoni de Capmany (1742-1813): Barcelona i el mar, organitzat per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i el Museu Marítim de Barcelona els dies 12-14 de novembre de 2013. La guia recull la referència a centres i fons arxivístics relacionats amb la Història de Barcelona i la seva interacció amb el mar. 

La guia té per objectiu facilitar als investigadors i especialistes la consulta de fons i documents relacionats amb el tema de la publicació, presentant un compendi de la informació disponible en un únic document, i realitzar un treball col·laboratiu amb la participació dels centres de custòdia de fons relacionats amb Barcelona i el mar.

Es tracta d’un document publicat en format digital i d’accés gratuït que permet la lectura i la consulta dels continguts a través de dos accessos diferenciats. Per una banda, accedint a la informació mitjançat els encapçalaments que agrupen els continguts en nou àmbits temàtics diferents – Activitat portuària; Arquitectura, urbanisme i infraestructures; Ciència i tecnologia; Cultura, oci i esport; Dret i justícia; Economia; Higiene i salut; Seguretat i defensa; Societat-. I l’altra, a través de les entrades de cada centre de custòdia i de les fitxes dels seus fons i documents associats.

La guia està formada per dues-centes quaranta fitxes de fons i documents procedents de cinquanta-cinc centres i ha comptat amb la participació i col·laboració de vuitanta-quatre centres diferents. Disponible en català.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí