L’Arxiu General del Museu ha ingressat la digitalització de documents del fons de la Companyia Trasatlántica conservats a la Real Liga Naval Española de Madrid

  • Arxiu
  • 04.05.2015
Aquesta setmana han ingressat a l’Arxiu del Museu Marítim de Barcelona la reproducció digital dels documents que la Real Liga Naval Española conserva en format analògic de la Compañía Trasatlántica.
L’MMB ha realitzat la digitalització de més de 38.000 imatges de documents de la històrica Compañía gràcies a l’acord de col·laboració que el Museu manté amb la Real Liga Naval Española. Segons aquest acord, l’MMB, a través de l’empresa Vinfra, ha digitalitzat tots els documents que l’associació conserva a Madrid per a facilitar l’accés als investigadors i la seva recerca sobre la Compañía.
La documentació reproduïda és la següent:

Actes del Consell d’Administració, 1935/1990

Actes de les Juntes de Govern, 1939/1959

Actes de les Juntes Generals, 1929/1989

Actes de la Comissió Delegada,1935/1958
Actes del Comitè Directiu, 1958/1963
Historials de personal [relacionats amb diversos oficis de la Compañía]
Memòries, 1917/1989
Diaris de navegació
Reportatges sobre bucs
Fragment d’un dels llibres d’historial de personal de coberta.
Un cop rebuda, l’Arxiu de l’MMB incorporarà en els propers dies la descripció dels documents a l’inventari del fons de la Companyia, respectant la procedència dels originals i actualitzarà el quadre de classificació. Acabades les tasques de preparació i ingrés, els usuaris podran accedir a la consulta dels documents.
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí