Drassana 22

  • Recerca
  • 07.05.2015

Ja està disponible el número 22 de la revista Drassana corresponent al 2014.
A l’editorial donem notícia de l’entrada en funcionament de les noves reserves del Museu Marítim de Barcelona. 

En la secció dedicada al patrimoni, l’Anna Gudayol, Cap de la Secció de Manuscrits de la Biblioteca de Catalunya, ens presenta un inventari de documents solts molt interessants per a l’estudi de la història marítima, conservats  a la Biblioteca de Catalunya i gairebé desconeguts pels investigadors.
El Dr. Carlos Martínez-Shaw fa una reflexió sobre la història marítima en l’article Una historia total del mar y sus orillas. També hi trobareu una ressenya del IV Mediterranean Maritime History Network, celebrat a  Barcelona el maig del 2014

A continuació, en el dossier central, hi trobareu quatre articles dedicats a la pesca: La memòria del món pesquer (Eliseu Carbonell),  La pesca en Cataluña en la Edad Moderna: una exitosa expansión por el litoral español (Eloy Martín Corrales), El desenvolupament marítim durant el segles XVI i XVII: les almadraves catalanes ( Judit Vidal Bonavila) i Les amer du choix pertinent de signes à la manipulation de l’espace.(Jean-Louis Vaills). 
El museu convidat és el Museu Marítimo de Ílhavo, a Portugal. Finalment, podeu llegir les seccions habituals que parlen dels projectes de recerca o les noves adquisicions del MMB, etc.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí