Un sí aquàtic – imatges submarines

  • Foto de mar
  • 21.02.2018

 

Avui serà una immersió molt especial, aniré a una boda submarina, increïble!
 
 
 
 
Fa poques setmanes que vaig fer el curset de submarinisme al CRIS i, un dia al local social del carrer Pelai, vaig sentir que una parella es casava sota l’aigua, i vaig demanar ràpidament el telèfon d’ells.
Vaig trucar al nuvi que no coneixia de res i li vaig preguntar si podria anar al seu casament que acabava de treure’m el títol de submarinista, i em va convidar molt amablement.
Dia del casament, què em poso? Els sub cap problema, neoprè negre que queda sempre bé i és elegant.  Els “hombres rana” anàvem en un “Costa Brava” i els convidats tèxtils (mares, tietes, iaies, avis, cosins, amics) en un altre.
Sortida navegant fins a les afores del Port de Palamós, sobre la vertical de “la Llossa de Palamós”, uns vàrem anar baixant i els altres fent fotos des de la superfície.
 

 

 

 
 
 
La “Llosa de Palamós”, lloc de la cerimònia, està a uns 25 metres de profunditat, té una forma bastant rodona , o sigui que ens vam col·locar formant un cercle…. les nostres cortines d’aire esculpien les columnes d’una església imaginària, els nuvis i el mossèn situats davant nostre, el llenguatge nupcial va ser a través de signes, finalment el petó de ritual traient-se les màsqueres i repicada sorollosa d’ampolles amb el ganivet perquè es clar allà a sota no pots cridar! Visca els nuvis!
Mentrestant jo contemplava bocabadat a Manel Amengual (campió del món de pesca submarina), que anava baixant i pujant tranquil·lament a superfície agafant aire i tornava a baixar a l’altar improvisat a 25 metres de fondària, com si res.
A continuació, la “passejada nupcial” submarina dels nuvis i la cort dels convidats, o sigui nosaltres uns 30 submarinistes, i desprès pujada a superfície, on els convidats amb corbata i pamela van rebre a la parella amb una la pluja d’arròs tradicional.
Un dia radiant per tots, això va ser el 1971, encara me’n recordo.
 
Post escrit per Jordi Guillamón. Voluntari de l’arxiu fotogràfic. 
Dissenyador, fotògraf, submarinista, navegant
 
 
Comparteix aquest post: https://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2018/02/un-si-aquatic-imatges-submarines.html

 

TAMBÉ ET POT AGRADAR...

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí