MINI TRANSAT 2021

22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic

El Museu Marítim de Barcelona i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona us convidem a embarcar-vos en un nou programa educatiu amb motiu de la nova edició de la regata oceànica Mini Transat 2021 que comença el pròxim mes de setembre.

 

 

Us proposem seguir la regata que protagonitzaran 13 navegants de la Base Mini Barcelona entre altres regatistes. La regata, que es disputa en solitari amb velers de la classe mini 6.5 o 22 peus, sortirà de Les Sables d’Olonne (Bretanya francesa) el pròxim 26 de setembre, des d’on recorrerà, durant aproximadament 22 dies, més de 4.000 milles fins a l’illa caribenya de Guadalupe, amb escala a Santa Cruz de La Palma (Canàries).

Els centres educatius poden participar en diferents activitats entre les quals destaca L’aventura de l’Atlàntic, la qual proposa fer el seguiment d’aquesta aventura en temps real a partir de reptes, a més d’apadrinar els seus protagonistes, i això permetrà establir vincles directes amb els i les navegants que s’han preparat en la nostra ciutat.

Un recorregut que dona per treballar de forma globalitzada i competencial a l’aula, alhora que ens deixem envoltar dels valors que transmeten els i les navegants com la constància, l’afany de superació, l’esforç, entre molts altres.

 

OBJECTIUS:
-Donar eines per al treball per projectes, de forma globalitzadora i competencial a través d’un esdeveniment que té lloc en temps real.
-Potenciar l’ús de les tecnologies en el procés d’ensenyament i aprenentatge de l’alumnat.
-Fomentar actituds respectuoses amb el medi on es desenvolupa la regata: el mar.
-Potenciar el treball col·laboratiu.
-Promoure l’esport de la vela i els seus valors educatius.

 

ADREÇAT A:
Alumnat de cicle mitjà i superior de primària i secundària.

 

CURS DE FORMACIÓ PER A DOCENTS
Previ a l’inici de curs escolar es realitza un curs adreçat a docents sobre aquest nou programa educatiu que us proporcionarà totes les possibilitats pedagògiques per treballar a l’aula de manera globalitzada. Més informació


INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: 

reserves@mmb.cat
T. 93 342 99 29
T. 671 012 857

ACTIVITATS

TAST D’ESPORTS NÀUTICS
Els grans navegants de la Travessa de l’Atlàntic també varen tenir el seu primer Tast amb els esports del Mar abans d’endinsar-se a l’Oceà. T’animes a practicar-lo? Vine a descobrir els esports nàutics!

Llegir més

Xerrada de la travessa de l’Atlàntic
De la mà d’una persona experta o navegant oceànic, l’alumnat coneixerà què és la Mini Transat i com i quan comença l’aventura de l’Atlàntic per les persones que practiquen aquest esport.

Llegir més

Seguint l’emprenta dels descobridors
S’analitzen les semblances i diferències de la ruta original traçada fa 500 anys amb la ruta que fan actualment els i les navegants de la Mini Transat

Llegir més