Mar & Memòria

Amb el projecte Mar & Memòria, el Museu Marítim de Barcelona vol apropar-se a persones amb demència i malalts d’Alzheimer i els seus familiars, amb la voluntat d’inclusió, com un dels valors de responsabilitat social corporativa del museu. Seguint el discurs museogràfic de l’MMB, el fil conductor de les activitats és el mar i les tradicions marineres, cercant referents propers a les persones grans.

Contacte: reserves@mmb.cat
A qui va dirigit: a entitats que treballen amb pacients amb malalties neurodegeneratives

Es tracta d’activitats dissenyades amb especial consideració a les afectacions derivades de malalties com l’Alzheimer, que provoca en els pacients un deteriorament cognitiu i trastorns de conducta. El treball previ amb terapeutes professionals assegura que la visita estigui adaptada a les necessitats del grup i sigui el més còmode possible. A través d’objectes de les col·leccions, d’imatges o continguts de les exposicions, s’interactua amb els participants propiciant que expressin allò que els evoca, els seus records i vivències.

Participar d’activitats culturals i lúdiques suposa per a les persones malaltes d’Alzheimer, un estímul per riure, compartir, emocionar-se i establir connexions amb les seves vivències. L’objectiu és afavorir el seu benestar terapèutic i, de retruc, la dels seus cuidadors i familiars.

Les millores curatives de projectes com Mar & Memòria reforcen el vincle de l’MMB amb les persones i el seu benestar, pilars del projecte social de l’entitat.