Joves navegants de l’MMB

Joves navegants de l’MMB és un projecte de proximitat per a la formació dels joves del Raval en l’àmbit de la navegació tradicional.

A més de participar en sessions on s’adquireixen destreses marineres, els joves tenen l’oportunitat de sortir a navegar amb el pailebot Santa Eulàlia, un veler mercant construït l’any 1918.

CONTACTE
Àrea d’Educació i activitats
Tel. 93 342 99 29; 671 012 857
educacio@mmb.cat

A QUI VA ADREÇAT
Joves d’entre 16 i 21 anys, vinculats a entitats que treballen amb joves al barri del Raval.

Joves navegants de l'MMB

El projecte Joves Navegants es basa en l’aprenentatge mitjançant la navegació a vela, esport que potencia valors com el treball en equip, la disciplina, l’esforç i la responsabilitat.

La vida a bord dels vaixells, en què tripulació i joves treballen, mengen, aprenen i comparteixen vivències, esdevé una eina educativa de primer ordre i converteix als actors que hi participen en una veritable comunitat. En aquesta experiència, els joves aprenen la importància de la vida en grup i el respecte, a treballar en equip i a assumir responsabilitats, tot gaudint del moment i de la natura. Un tipus d’experiència formativa que porta anys funcionant en altres països amb resultats molt positius.

 

OBJECTIUS

Despertar l’interès dels joves pel món de la navegació tradicional i la cultura marítima.

Desenvolupar les habilitats essencials per a la vida a través de la navegació tradicional a vela.

Promoure la navegació tradicional com a recurs innovador per a la inclusió social.

Establir vincles entre l’MMB i els joves del barri del Raval.

Joves navegants de l'MMB

Un vincle amb el barri del Raval

Joves navegants al Catalunya al través

El Museu Marítim de Barcelona, com a part dels seus valors, expressa la voluntat d’estar vinculat a la realitat social i contribuir a la seva millora, sent un Museu atractiu i acollidor per a tot tipus de públic en una societat cada vegada més diversa i multicultural. Amb el projecte Joves navegants de l’MMB, el Museu es vol acostar als veïns d’entre 16 i 21 anys del barri del Raval i a les entitats que treballen amb ells. La iniciativa compta amb la col·laboració entitats de la Taula Jove del Raval, en concret el Casal Atlas del Casal dels Infants, l’Associació Esportiva Ciutat Vella (AECV) i Aula Oberta AEI Raval. Així mateix, l’MMB desenvolupa altres projectes vinculats a les escoles del barri com Apadrina el teu equipament.

ACTIVITATS VINCULADES

Catalunya al través

Després de participar en el programa de formació de vela tradicional Joves Navegants de l’MMB, 12 joves s’embarquen i posen a prova les seves habilitats marineres a bord del pailebot Santa Eulàlia.

Llegir més