“Catalunya al través”, premiat com a bona pràctica social per Turisme de Barcelona

Els Premis Barcelona Sustainable Tourism assenyalen bones pràctiques en sostenibilitat ambiental, social, cultural i de l’accessibilitat

Información Práctica
catalunyaaltraves 840x425

Barcelona, a 18 de desembre de 2019.- El Museu Marítim de Barcelona ha rebut el Premi a la Bona Pràctica Social pel programa Catalunya al Través. La vela com escola de vida, en el marc dels Premis Barcelona Sustainable Tourisme que atorga Turisme de Barcelona. Elvira Mata, directora en funcions del Museu Marítim de Barcelona, i dos joves participants de l’última edició d’aquesta iniciativa, van recollir el premi, ahir dimarts 17, en l’acte d’ entrega que va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau.

La Catalunya al Través. La Vela com escola de vida  és un projecte formatiu per a joves amb pocs recursos, basat en l’aprenentatge a través de la navegació a vela per la costa catalana. Ofereix als joves una experiència per enfortir la seva confiança i desenvolupar habilitats i talents en equip amb una travessa a bord de velers tradicionals, amb escala a Palamós, Badalona, Tarragona i Sant Carles de la Ràpita. En cada població els joves són rebuts per les autoritats de la ciutat, gaudeixen d’un programa d’activitats culturals o esportives i atenen les visites de les persones que s’acostin a conèixer les embarcacions que piloten, com a complement a l’experiència de la navegació en els vaixells de vela.

Els Premis Barcelona Sustainable Tourism tenen com a objectiu impulsar les bones pràctiques entre la indústria turística i reconèixer l’esforç i la dedicació de les empreses en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental, social, cultural i de l’accessibilitat.  A més del Museu Marítim de Barcelona, els premiats d’aquest any han estat el Palau de la Música Catalana, Yurbban Hotels i el museu CosmoCaixa. El Barcelona Sustainable Tourism, creat el 2012, posa a l’abast dels visitants productes i serveis turístics que els permet gaudir de la ciutat d’una manera sostenible: allotjaments amb sensibilitat ambiental i social, hotels amb certificacions reconegudes, agències de viatges especialitzades en turisme accessible, espais i serveis dedicats a l’organització d’esdeveniments sostenibles, restaurants i mitjans de transport sostenibles, etc.

L’acte de lliurement dels premis ha estat presidit pel diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luis Ruiz López, el regidor de Turisme i industries creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé i el director general de Turisme de Barcelona, Joan Torrella.

Contacte

Isabel Díaz
933429920
diazris@mmb.cat